Феликс Оже-Алиасим изпитва леки колебания в представянето си от началото

...
Феликс Оже-Алиасим изпитва леки колебания в представянето си от началото
Коментари Харесай

След драма и спасени мачболи: Алиасим повали Синер в трилър и е 1/4-финалист в Синсинати!

Феликс Оже-Алиасим изпитва леки съмнения в представянето си от началото на сезона на твърди кортове и след полуфинал в Лос Кабос, то на домашната сцена в Монреал канадецът претърпя тежко проваляне от Каспър Рууд на четвъртфиналите. 22-годишният играч бързо съумя да се съвземе от загубата и след безапелационен старт на Мастърса в Синсинати си обезпечи дуел с Яник Синер във етапа на осминафиналите.

Сблъсъкът противопоставящ двама от водачите на новото потомство се трансформира в спиращ дъха трилър на моменти и безспорно е една от най-хубавите борби, които видяхме на корта през днешния ден, само че спечелилият можеше да е единствено един и това бе Оже-Алиасим, който избави два мачбола, преди да триуфмира в три елементи за 2 часа и 28 минути игра - 2:6 7:6(1) 6:1. По този метод международният номер 9 се класира на четвърти следващ четвъртфинал от категория,,Мастърс 1000 ", а там ще се изправи против сензацията на шампионата Борна Чорич, който по-рано в профил Рафаел Надал.

Италианецът подходи със забележителна ловкост в началните минути на дуела и посредством слайсове караше противника си да бърка, което му донесе претенции резултат и той осъществя ранен пробив, с цел да поведе с 3:0. С течение на времето южнотиролецът от ден на ден развиваше играта си, като в даден миг стартира безплатно да натрупа уинъри на сметката си и чрез втори брейк записа откриващия сет против името си.

Втората част започва с първите мощни мигове в срещата за Оже, който разполагаше с два брейкбола, но ги пропиля неистово и не след дълго лековато съобщи подаването си, като трябваше да преглътне разочарованието, че изостана обратно в резултата със сет и 2:4. Световният номер 12 от своя страна побърза да върне жеста и се провали при затвърждаването на задатъка си, от което канадецът се задържа в мача, възстановявайки паритета при 4:4.

Минути по-късно пристигна и повратната точка на конфликта, когато Синер доближи два следващи мачбола при начален удар на съперника, само че Алиасим показва темперамент, който в последно време рядко виждаме в мачовете му, с цел да ги избави с два чудесно пласирани сервиса и провокира законосъобразен тайбрек. В дългия гейм международният номер 9 употребява ловко подема в представянето и отпусна единствено точка на италианеца, преди да върне равенството в общия резултат на таблото, изпращайки конфликта в решителната му фаза.

В заключителния трети сет канадецът към този момент бе наелектризирал феновете до най-много и вдъхновен от поддръжката на публиката осъществя пробив на старта - 2:0. Трудности обаче за Оже имаше още в последвалото му подаване, когато още веднъж се довери на първия сервис да го измъкне от неподходящата обстановка, а той още веднъж не го разочарова и след три отразени брейкбола, то краят на мача се виждаше на хоризонта. Алиасим очевидно бе пречупил най-много душевен Синер, което му разреши посредством добре извършени акции наоколо до мрежата да удвои преимуществото си с втори пробив, който единствено броени минути по-късно му донесе и крайния триумф в този по този начин завладяващ дуел.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР