Феликс Оже-Алиасим изигра най-паметния двубой в своята кариера досега и

...
Феликс Оже-Алиасим изигра най-паметния двубой в своята кариера досега и
Коментари Харесай

Несломим: Медведев отрази мачбол и пречупи Алиасим в истински тенис шедьовър!

Феликс Оже-Алиасим изигра най-паметния дуел в своята кариера до момента и беше на крачка от това да сътвори голяма сензация, само че Даниил Медведев сподели за какво е считан от мнозина за основния любимец на Аустрелиън Оупън и реализира втори поврат в кариерата си от 0:2 сета, с цел да надделее с крайното 6:7(4) 6:3 7:6(2) 7:5 6:4. По този метод първенецът от US Open се класира за финалната четворка на шампионата, в която му следва да премери сили с огромния си противник Стефанос Циципас, който надигра на същата фаза в Мелбърн през предходната година.

Наглед Медведев контролираше мача в неговото начало, като успяваше да се оправя с вихрените офанзиви на канадеца и на собствен ред контрираше сполучливо. Сервисът на двамата тенисисти работеше безотказно и не видяхме нито една точка за пробив до 5:5 гейма, когато младокът вкара в приложимост мощта на своя форхенд и стигна до един изцяло непредвиден пробив. Реакцията на втория подложен обаче беше мигновена, което докара до мълниеносен рибрейк и всичко щеше да се реши в тайбрек. Там двамата си размениха по един бърз минибрейк, само че след това Алиаисм пое нещата под надзор и затвори частта в своя изгода посредством три следващи точки в актива си.



Това даде подтик в дейностите на първенеца от ATP Cup, до момента в който Медведев се поддаде напълно на нервите, стартира да прибързва и грешките непрекъснато се множаха от ракетата му. Тези условия разрешиха на по-нискоранкирания играч да се откъсне напред с 3:0, а оттова насетне сподели голяма доза убеденост в личните си подавания и на процедура не даде никакъв късмет на съперника си да се завърна резултата, сдобивайки се с удобната преднина от 2:0 сета.

Световният номер две продължаваше да демонстрира доста отрицателен език на тялото и като че ли нямаше изключително огромен ресурс от сила в себе си. Същевременно канадецът държеше необикновено високо равнище на начален удар и имаше опция да диктува съвсем всяко едно разиграване, което накланяше съществено везните в негова изгода. Все отново московчанинът не разреши да изостане уверено и се възползваше от сервиса си, с цел да заобикаля дългите замени, в които очевидно издишаше.

Нещата продължиха да се движат равностойно до 4:4, когато 21-годишният тенисист взе задатък от 0:30, единствено че длановият му удар не сработи добре на няколко пъти и Медведев към този момент оцеля. Последва нервозен сервис гейм за Оже-Алиасим, в който мрежата го покри в сериозен миг и руснакът още веднъж беше надигран. Двамата продължиха да демонстрират непоклатимост при своите подавания и пристигна ред на нов тайбрек. Там канадецът незабавно съобщи самодейността с преувеличен форхенд, а любимецът пласира два поредни аса и скоро се снабди с четири следващи сетбола, реализирайки още първата си опция.



Поставеният под номер 9 обаче въобще не се тормози от известния поврат в хода на събитията на събитията и към момента изглеждаше по-константния състезател на корта. Миналогодишният финалист пък търсеше проблемите си в държанието на публиката и страдаше от сериозна липса на централизация, която тушираше с чудесно ориентирани сервиси.

Постепенно качеството на ретурите от страна на канадеца се утежни и той изглеждаше изцяло беззащитен при посрещане, но беше безусловно праволинеен в своите изяви от линията за начален удар и никой не можеше да вземе значимо преимущество до деветия гейм. Тогава Алиасим сподели първи признаци на раздразнителност, изкарвайки в навън обикновен форхенд по диагонала и по този начин даде точка за пробив на съперника си, само че наред бяха три неспасяеми първи подавания и младокът поведе с 5:4.

Напрежението се придвижи напълно в полето на Медведев, като на него му се наложи да избавя мачбол и тъкмо тогава руснакът сподели най-хубавото от своя тенис, с цел да доближи до следващ паритет в резултата. Качеството на играта се покачваше с всяка една минала минута и Медведев се върна от представянето си в началните минути, отразявайки всяко едно нападателно осъществяване на съперника си, което му оказа помощ да се снабди с съдбоносен пробив и спечелилият щеше да бъде избран в пети съдбоносен сет.

The rollercoaster continues
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР