Феликс Оже-Алиасим и Доминик Тийм сътвориха украшението на Аустрелиън Оупън

...
Феликс Оже-Алиасим и Доминик Тийм сътвориха украшението на Аустрелиън Оупън
Коментари Харесай

Знаменит успех на Оже Алиасим срещу Доминик Тийм след пет часа битка в Мелбърн

Феликс Оже-Алиасим и Доминик Тийм сътвориха украшението на Аустрелиън Оупън досега. Победител от пет-часовата борба в Мелбърн излезе канадецът. Той се наложи над някогашният финалист в шампионата с 6-3, 7-5, 6-7(5), 5-7, 6-3.


Двамата надминаха всички упования за шоу във вечерната сесия на " Маргарет Корт Арена ", като в самобитната гладиаторска борба Оже-Алиасим сподели по-здрави нерви във значимите моменти и си обезпечи присъединяване във втория кръг на надпреварата, където задачата му наподобява доста по-лека, поради обстоятелството че ще срещне квалификанта Юго Грение.

Срещата можеше да завърши и в три сета, само че в тайбрека на третата част Тийм съумя да обърне от 2-5 до 7-5.

Австриецът проби още при започване на четвъртия сет, Оже-Алиасим изравни за 5-5, само че незабавно по-късно нов брайк на Тийм му даде опция за повторно да сервира за сета и този път той се оправи.

Въпреки че самодейността мина у финалиста в Мелбърн за 2020 година, той не съумя да я задържи. В петия сет Оже-Алиасим бе този, който направи единствения пробив. Това стана в самото начало за 2-0 гейма и макар опитите на Тийм да се бори за нов поврат, до подобен не се стигна. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР