Феликс Оже-Алиасим безспорно е един от състезателите, намиращи се в

...
Феликс Оже-Алиасим безспорно е един от състезателите, намиращи се в
Коментари Харесай

Непобедим: Алиасим бе безмилостен и срещу Руне по пътя към трета поредна титла в Базел!

Феликс Оже-Алиасим несъмнено е един от състезателите, намиращи се в най-хубава моментна форма, в случай че съдим по изявите му в последно време и обстоятелството, че няма нито един изгубен мач през последните три седмици. Днес той удължи победната си серия и реализира 13-и пореден триумф, който го изведе до трета поредна купа в границите на три седмици. На финала негова жертва стана 19-годишният Холгер Руне, който също е измежду играчите, демонстриращи впечатляваща игра през последните седмици, и въпреки да оказа опозиция, то младият датчанин не съумя да спре Алиасим по пътя към следващия му трофей, завоюван след крайното 6:3 7:5. Добрите вести за него обаче не стопират дотук, защото въпросният успех му подсигурява дебютно присъединяване във Финалния Мастърс на 8-те най-хубави за сезона.

Канадецът наложи извънредно високо движение на игра още през цялото време на срещата и с помощта на плоските си и прелитащи ниско над мрежата удари успяваше да изтласка противника обратно, не позволявайки му да вземе самодейността в разиграването. Същевременно той можеше да разчита напълно на сервиса си, което в композиция с нападателния му ретур и непрекъснатите уинъри от негова страна му донесе задатък от пробив и 4:1, който след това доразви, с цел да запише откриващата част на своята сметка. 

Във втория сет Руне доста изостри играта си и все по-често можехме да го забележим да диктува размените с мощния си форхенд. В хода на сета той доближи до общо три благоприятни условия за пробив, но тъкмо в тези моменти Оже-Алиасим успяваше да пласира отличен начален удар и възможностите за датчанина отидоха в историята. Равенството остана непокътнато до 5:5, само че тогава последваха няколко грешки от ракетата на младежа, който разреши спад в концентрацията си, довел до късен пробив в интерес на съперника му. Сервирайки за крайния триумф, международният №9 сподели известни съмнения, само че все пак не позволи да се стигне до поврат и няколко минути по-късно можеше да ликува с трета поредна купа.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР