Феликс Оже-Алиасим бавно, но славно започва да напипва правилната посока

...
Феликс Оже-Алиасим бавно, но славно започва да напипва правилната посока
Коментари Харесай

Рим: Алиасим обърна финалиста от Монте Карло; Синер си осигури мач с Фонини

Феликс Оже-Алиасим постепенно, само че славно стартира да напипва вярната посока в играта си на клей, като доближи четвъртфиналите в Мадрид, което е негово рекордно достижение от сериите,,Мастърс 1000 " на землена настилка. Канадецът през днешния ден откри присъединяване си на,,хилядарката " в Рим, където жребият му отреди да срещне във втори кръг една от късите клечки в лицето на Алехандро Давидович Фокина.

В хода на мача международният номер 9 впечатли с представянето си против изявен занаятчия на червени кортове, какъвто е испанецът, откакто варираше чудесно с ударите в репертоара си и сервисът функционираше на нужното равнище във значимите моменти. Оже-Алиасим мина през голям брой сложни мигове, като неколкократно бе опрян до стената, само че съумя да обърне събитията в своя изгода и измъкна успеха след 4:6 7:6(2) 6:2, пристигнала за 2 часа и 57 минути на корта. Във етапа на осминафиналите за Феликс следва да срещне спечелилия от конфликта противопоставящ Диего Шварцман и Маркос Гирон.

Канадецът срещна три поредни брейкбола в началния си гейм, само че съумя да ги отрази и резервира подаването си. С течение на времето силите се изравниха, но нов взлом на Давидович Фокина му донесе основен пробив в края на сета, с който испанецът откри общия резултат в своя изгода.

Втората част аналогично на първата започва със избавен брейкбол от осмия подложен, който след това още веднъж се оправи с сложната задача да опази началния си удар в деветия гейм. Преждевременно за международния номер 29 проблемите на сервис отсъстваха и той елементарно печелеше своите подавания, с цел да станем очевидци на логически тайбрек. В дългия гейм Оже-Алиасим остана обратно с мини пробив пасив, само че мощна серия подбудена от мощния му форхенд му донесе пет поредни точки, с които обърна развоя, с цел да открадне сета, изравнявайки резултата в обособените елементи.

Решителният сет ни предложи бърза замяна на брейкове в началните минути, преди представителят на топ 10 да наложи скоростното си движение и да осъществя нов пробив, с който се приближи оптимално до крайния триумф. Феликс последователно заигра с голямо ентусиазъм и задачата пред Фокина се оказа непостижима, като инкасира брейк в седмия гейм и канадецът след солидно показване на начален удар постави точка на разногласието, като победи в този истински тенис трилър.

That`s why he`s a top-10er
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР