Феликс Оже-Алиасим бавно, но славно с всеки изминал двубой подобрява

...
Феликс Оже-Алиасим бавно, но славно с всеки изминал двубой подобрява
Коментари Харесай

РГ: Оже-Алиасим разгроми квалификант; Корда бе безкомпромисен срещу Гаске!

Феликс Оже-Алиасим постепенно, само че славно с всеки минал дуел усъвършенства играта си на клей, като след поврат от 0:2 записа дебютна победа в кариерата си на Ролан Гарос. Успехът води канадеца до днешния му конфликт от втори кръг, където срещна миналия квалификациите Камило Уго Карабели, с цел да го надвие безапелационно с 6:0 6:3 6:4. С успеха си международният номер 9 се трансформира в първия играч при мъжете, който се класира за трети кръг, като там ще се изправи против Филип Краинович.

Феликс започва стремително мача с пробив, който даже удвои след това и по-късно над четвърт час игра имаше удобен задатък. Представителят на топ 10 с чести излизания на мрежата не позволяваше на квалификанта да влезе в темп и му,,върза геврек " в откриващия сет.

Втората част ни даде най-голяма равнопоставеност на корта, като продължителните разигравания се трансфораха в непрекъснато събитие. Двамата състезатели неколкократно отразиха брейкболи в началните подавания, само че натискът на Оже се оказа прекомерно огромен за аржентинеца и се стигна до основен пробив в средата на сета. В идните минути деветият подложен преодоля тежки мигове на начален удар и узакони преимуществото си, като повиши общия резултат в своя изгода.

Началото на третата част се трансформира в пагубно за Карабели, който не съумя да поддържа равнището си от по-рано и съобщи сервиса си в актива на канадеца. Алиасим взел нужната преднината нямаше по какъв метод да бъде спрян, като записа най-хубавия си сет на начален удар в мача и стигна до крайния триумф в дуела.

В финален мач за деня на корт,,Сюзан-Ленглен " излязоха локалният деец Ришар Гаске и представителят на идната генерация Себастиан Корда. Сблъсъкът мина под контрола натрапен от американеца, който диктуваше протичащото се в продължение на целия дуел, с цел да може откакто записа 50 печеливши удари в границите на три сета да победи със 7:6(5) 6:3 6:3. В трети кръг за международния номер 30 следва тежко тестване в лицето на Карлос Алкарас, но несъмнено психическото предимство е на страната на Корда, който е един от тримата тенисисти надделели испанеца досега през годината.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР