Феликс Гал (AG2R) спечели кралския 17-и етап от Обиколката на

...
Феликс Гал (AG2R) спечели кралския 17-и етап от Обиколката на
Коментари Харесай

Гал спечели кралския етап в Тура, Вингегор отнесе Погачар

Феликс Гал (AG2R) завоюва кралския 17-и стадий от Обиколката на Франция. Гал сподели невероятна езда на финалната височина Кол де ла Лоз и справедливо победи в Куршевел.

Втори на 34 секунди остана Саймън Йейтс (Джайко). Трети на 1:38 минути приключи Пейо Билбао (Бахрейн-Викториъс).

Четвърти на 14 секунди зад Билбао приключи носителят на (Йъмбо-Висма). Датчанинът обаче завърши интригата в генералното класиране. Вторият Тадей Погачар (ОАЕ) капитулира на Кол де ла Лоз и загуби близо шест минути. Двукратният първенец финишира на 7:37 минути зад Гал. Погачар падна още в самото начало на стадия и въпреки да не изглеждаше да има проблем, на последната височина той сподели по радиото, че няма никакви сили и се усеща „ мъртъв “. Така разликата сред Вингегор и Погачар в генералното класиране към този момент е 7:35 минути. Това е на практика неизпълним пасив, в случай че Вингегор е здрав.

Трети в генералното класиране на 10:45 минути излезе Адам Йейтс (ОАЕ). Четвърти остава Карлос Родригес Кано (Инеос), а пети на 18 секунди от Родригес е братът близнак на Адам Йейтс – Саймън. Топ шест се затваря от Пейо Билбао на 12:50 минути от Вингегор.

Утре Обиколката на Франция продължава с равнинен стадий – 184,9 км от Мутир до Бург-ен-Брес.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР