Фелдшери и лекарски асистенти са в готовност за протест. Това

...
Фелдшери и лекарски асистенти са в готовност за протест. Това
Коментари Харесай

Фелдшери и лекарски асистенти са в готовност за протест

Фелдшери и лекарски асистенти са в подготвеност за митинг. Това сподели за Българска телеграфна агенция Александър Александров , ръководител на Българския съюз на лекарските асистенти и фелдшерите.
По думите му митингът ще се провежда, защото те от месеци упорстват за законова смяна, която да даде опция за основаване на независима съсловна организация на фелдшерите и лекарските асистенти. Такова заричане е поето и записано в съдружното съглашение на ръководещите, добави той.

Настояваме за независима организация, която да се заеме с проблемите, свързани с образованието ни, със отбрана на правата ни, със основаване на стандарти за нашата работа и други, уточни още Александров. По думите му в страната ни работят близо две хиляди лекарски асистенти и фелдшери, които са ангажирани главно в центрове и филиали за незабавна здравна помощ, в учебни заведения, в детски градини и ясли, в приюти, в местата за отнемане от независимост. 

Ако до края на деня не получим отговор от институциите, до които сме изпратили мнението си, на 27 април ще има едночасов митинг, сподели още Александров. Становището им е изпратено до президента, до премиера и до ръководителя на Народното събрание. 

В съдружното съглашение е заложена точка " консолидиране на лекарски асистенти, фелдшери, парамедици в системата на опазването на здравето. Възможност за вписване на съсловни организации ".
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР