Фелдшер постави на 3-годишно дете от луковитското село Румянцево лекарство

...
Фелдшер постави на 3-годишно дете от луковитското село Румянцево лекарство
Коментари Харесай

Дете е с риск за живота, след като фелдшер обърка лекарството

Фелдшер сложи на 3-годишно дете от луковитското село Румянцево лекарство за събаряне на високо кръвно вместо противоалергичен медикамент и заплаши живота му, заяви Нова телевизия.

Момченцето на Стилиян и Сара има алергия от избран тип мъхести плодове. Във вторник вечерта детето пие плодов сок и получава обриви по цялото тяло.

Притеснени, родителите му звънят в Спешна помощ. Пристигналата на място фелдшерка преценя, че би трябвало да даде на детето противоалергично лекарство. Поставя му инжекция и си потегля.

" Върнах се, нямаше и две минути, детето се унася, сънливо. След пет минути детето беше заспало. Не реагира. Буташ, викаш му - не реагира. Дъщеря ми счете, че май са объркали нещо с детето. Имаше игла и две ампули. Поглеждаме ампулите, които бяха останали в нас - хлофазолин. Аз, като съм с високо кръвно, знам защо се употребява, изплашихме се и отидохме в спешна помощ ", описа бабата на детето Ани Илиева.

" Мале, убих на хората детето " - това била първата реакция на фелдшерката, когато схванала, че е объркала медикаментите, твърди бабата.

От незабавния център в Луковит 3-годишното момченце е транспортирато в болничното заведение в Плевен. Поставено е на системи за стабилизиране на положението му. Вече няма заплаха за живота му, настояват от лечебното заведение.

Фелдшерката, която е на 70 години, продължава да е на работа, тъй като в дребната община Луковит няма здравни експерти. Жената отхвърли коментар очевидно обезпокоена от случилото се.

Причина за грешката е, че ампулата разтворител е тъкмо толкоз, колкото е ампулата хлофазолин. Те са били една до друга. Най-вероятно не е обърнала задоволително внимание и по простъпка е взела ампулата с хлофазолин, сподели завеждащият незабавната помощ в Луковит доктор Георги Цветков.

Той изясни, че това е доста рисково, тъй като с тези ампули се смъква кръвно от 200 нагоре и то се възстановява. " П редставете си, какво значи това за едно дете " , сподели доктор Георги Цветков.

Родителите на пострадалото дете обмислят да заведат дело против фелдшерката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР