Федерика Могерини и Рекс Тилърсън Външните министри на 28-те страни

...
Федерика Могерини и Рекс Тилърсън Външните министри на 28-те страни
Коментари Харесай

Външните министри от ЕС ще се срещнат във вторник с държавния секретар на САЩ


Федерика Могерини и Рекс Тилърсън

Външните министри на 28-те страни в Европейския съюз ще се срещнат във вторник с държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън, заяви Европейски Съюз. Франс прес отбелязва, че съгласно американски медии президентът Доналд Тръмп се готви да уволни Тилърсън.

Срещата на външните министри с държавния секретар в Брюксел е в необикновен формат съгласно Агенция Франс Прес. Тя ще се състои тъкмо преди съвещание на външните министри на страните от НАТО също в Брюксел във вторник следобяд.

Поканата бе отправена от шефката на дипломацията на Европейски Съюз Федерика Могерини.

" Трансатлантическото съдействие остава крайъгълен камък на нашата сигурност, непоклатимост и благополучие. Затова е извънредно значимо да има натоварен разговор и мощно партньорство със Съединени американски щати ", написа Могерини в поканата си към европейските министри.

След избирането на президента Доналд Тръмп сред Съединени американски щати и Европейски Съюз породиха редица различия по въпроси като битката с климатичните промени, свободната търговия и нуклеарното съглашение с Иран.

В. " Ню Йорк таймс " заяви, че Белият дом работи по промени в кабинета, които може да настъпят в околните седмици. Една от тях е поемането на Държавния департамент от настоящия шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо.

След Брюксел Тилърсън ще отиде във Виена на министерска среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР