Федерика Амати – лекар и учен, отправи пет препоръки, които,

Федерика Амати – лекар и учен, отправи пет препоръки, които, ...

Пет стъпки, които удължават живота с 10 години

Федерика Амати – лекар и учен, отправи пет препоръки, които, ако бъдат спазвани, ще позволят да се увеличи продължителността на живота с 10 години, пише вестник „Експрес”.

Според Амати, на Земята съществуват пет „сини зони” с максимална продължителност на човешкия живот – японският остров Окинава, италианският Сардиния, гръцкият Икария, полуостров Никоя в Коста Рика и град Лома Линда в Калифорния.

Генетично определено ли е дълголетието? Генетично определено ли е дълголетието?
Въпреки че смъртта е неизбежна, продължителността на живота варира драстично при хората. Каква е тайната на дългия живот? Кодирано ли е...

Ученият е на мнение, че изключителната продължителност на живота по тези места се обяснява с хранителния режим – жителите им предпочитат растителни храни, консумират много плодове, зеленчуци, зърнени и бобови храни.

Ежедневната консумация на комбинация от тези продукти ще помогне за поддържането на имунитета и противовъзпалителните функции на организма за дълъг и здравословен живот, уточни Амати.

Втората препоръка гласи: повече движение. Лекарят подчерта, че трябва да се ходи пеша всеки ден и по много, без значение дали става въпрос за разходка, отиване до магазина или физически упражнения.

Следващият съвет е умерена консумация. Амати даде за пример жителите на Окинава, които предпочитат да се заситят „само 80%”.

5 вредни неща, които навярно ще ти попречат да станеш дълголетник 5 вредни неща, които навярно ще ти попречат да станеш дълголетник
Нашето време отдавна е признато за ерата на потреблението. Все по-често маркетолозите ни принуждават да правим напълно ненужни покупки....

Хората от „сините зони” приемат най-малко храна рано вечерта, след което те не ядат повече до края на деня.

Амати призова да се пие по-малко алкохол и да се избягва стресът, предават РИА Новости и БГНЕС.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com