Федерика Амати – лекар и учен, отправи пет препоръки, които,

...
Федерика Амати – лекар и учен, отправи пет препоръки, които,
Коментари Харесай

Пет стъпки, които удължават живота с 10 години

Федерика Амати – доктор и академик, насочи пет рекомендации, които, в случай че бъдат спазвани, ще разрешат да се усили продължителността на живота с 10 години, написа вестник „ Експрес ”.

Според Амати, на Земята съществуват пет „ сини зони ” с оптималната дълготрайност на човешкия живот – японският остров Окинава, италианският Сардиния, гръцкият Икария, полуостров Никоя в Коста Рика и град Лома Линда в Калифорния.
 Генетично несъмнено ли е дълголетието? Генетично несъмнено ли е дълголетието?
Въпреки че гибелта е неизбежна, продължителността на живота варира фрапантно при хората. Каква е тайната на дългия живот? Кодирано ли е...

Ученият е на мнение, че изключителната дълготрайност на живота по тези места се изяснява с хранителния режим – жителите им избират растителни храни, употребяват доста плодове, зеленчуци, зърнени и бобови храни.

Ежедневната консумация на композиция от тези артикули ще помогне за поддържането на имунитета и противовъзпалителните функционалности на организма за дълъг и здравословен живот, посочи Амати.

Втората рекомендация гласи: повече придвижване. Лекарят акцентира, че би трябвало да се върви пешком всеки ден и по доста, без значение дали става въпрос за разходка, отиване до магазина или физически извършения.

Следващият съвет е умерена консумация. Амати даде за образец жителите на Окинава, които избират да се заситят „ единствено 80% ”.
 5 нездравословни неща, които вероятно ще ти попречат да станеш дълголетник 5 нездравословни неща, които вероятно ще ти попречат да станеш дълголетник
Нашето време от дълго време е прието за ерата на потреблението. Все по-често маркетолозите ни принуждават да вършим изцяло ненужни покупки....

Хората от „ сините зони ” одобряват минимум храна рано вечерта, след което те не ядат повече до края на деня.

Амати прикани да се пие по-малко алкохол и да се заобикаля стресът, предават РИА Новости и БГНЕС.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР