Федерер спечели дългоочаквания сблъсък със Серина УилямсОтборът на Швейцария победи

...
Федерер спечели дългоочаквания сблъсък със Серина УилямсОтборът на Швейцария победи
Коментари Харесай

Федерер спечели дългоочаквания сблъсък със Серина Уилямс

Федерер завоюва дълго чакания конфликт със Серина Уилямс
Отборът на Швейцария победи Съединени американски щати с 2-1 в груповата фаза на отборната конкуренция Хопман Къп, откакто „ кръстоносците “ надвиха в дълго чакания дуел на смесени двойки.

За първи път в историята един против различен се изправиха две от легендите в тениса – Роджър Федерер и Серина Уилямс, които общо имат 43 трофеи от Големия шлем на сингъл и над 200 милиона $ от наградни фондове. В последна сметка Федерер и неговата партньорка Белинда Бенчич надвиха над Уилямс и Франсис Тиафо с 4-2, 4-3(3), с цел да стигнат до крайния триумф в срещата и да продължат сполучливата отбрана на купата си от предходната година.

„ Това безусловно е най-големият мач в кариерата ми, толкоз се вълнувах. Да играя против толкоз популярен тенисист, на който се удивлявам толкоз доста, значи доста. Наистина е особено да се изправиш против най-великия за всички времена “, показа Серина след на дуела.

Федерер също не спести похвали за именитата си съперничка. „ За мен бе същинско наслаждение да играе против Серина, каква чест. Бях нервозен, тъй като всички приказват за нейния сервис. Беше доста занимателно, тя е същински първенец и си личеше какъв брой съсредоточена и решителна е. Обичам тези нейни качества “, разяснява швейцарският маестро. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР