Федерер: Надявам се на поредния чудесен сезонРоджър Федерер сподели пред

...
Федерер: Надявам се на поредния чудесен сезонРоджър Федерер сподели пред
Коментари Харесай

Федерер: Надявам се на поредния чудесен сезон

Федерер: Надявам се на следващия превъзходен сезон
Роджър Федерер показа пред медиите, че е подготвен за следващия вманиачен сезон в тениса, който за него стартира с Аустрелиън Оупън, където швейцарецът ще пази купата си. Намиращ се на трета позиция в международната класация, швейцарският маестро е насочен към трета поредна корона в Мелбърн, откакто се наслаждения на късен подем в играта си и победи в две поредни години през 2017 и 2018.

Всеки един от тези два триумфа пристигна след присъединяване в смесените двойки на Хопмън Къп в Пърт, където той стартира подготовката си за новия сезон, представяйки Швейцария в отборната конкуренция. Триумфът през 2017 на Откритото състезание на Австралия бе първата купа от Големия шлем за Федерер от 2012 насам, а мнозина не го включваха в сметките за трофея. На 37-годишна възраст и с 20 трофеи от,,Голямата четворка “, той рефлектира върху последните два луди сезона, в които добави и осма купа от Уимбълдън.

Швейцарецът чудесно осъзнава, че е любимец на публиката в Мелбърн, само че отбраната на купата му по пътя на логиката ще бъде голямо предизвикателство.,,Смятам, че с възрастта ми всеки триумф ще бъде извънреден в очите на хората “, съобщи той.,,Ако това не се случи, ще бъде разумно, тъй като не може всяка година да си на върха на опциите си. Също по този начин се нуждаеш и от известна доза шанс при жребия. Много неща би трябвало да се случат, с цел да спечелиш шампионат от Големия шлем. Надявам се това да е началото на един превъзходен сезон, тъй като последните два бяха в действителност страхотни “, добави Федерер.

Той показа още, че подготовката му за Аустрелиън Оупън е минала сполучливо.,,Много съм удовлетворен от подготовката преди Мелбърн. Последните три или четири седмици бяха доста интензивни. Мотивиран съм и чакам с неспокойствие старта на новия сезон “, сподели той. Федерер открива акцията си в Хопмън Къп с дуел против Англия на 30 декември. На Нова Година той ще партнира на Белинда Бенчич, като настоящите първенци ще се изправят против представителите на Съединени американски щати Франсис Тиафо и Серина Уилямс.

Смесените двойки ще опълчват двама от най-титулуваните тенисисти на всички времена – Федерер и Уилямс, които имат общо 43 трофеи от Големия шлем. Швейцарецът разяснява и идния конфликт на двойки с американката.,,Няма да отдадем чак такова огромно значение на този дуел, просто един тенис мач, само че това се случва веднъж и евентуално двете страни ще са мощно стимулирани за триумф “, показа той.,,Затова се надявам и двамата да сме здрави физически, когато този ден настъпи “, приключи Федерер. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР