Федерацията на служителите в средното образование (ФССЕ), най-големият учителски синдикат

...
Федерацията на служителите в средното образование (ФССЕ), най-големият учителски синдикат
Коментари Харесай

Учителски синдикат в Гърция се обяви против отварянето на училищата

Федерацията на чиновниците в междинното обучение (ФССЕ), най-големият училищен профсъюз в Гърция, се опълчи на плануваното отваряне на учебните заведения в страната, като изрази мнение, че сега не са изпълнени изискванията за безвредно възобновяване на образователната година в изискванията на пандемията от ковид, заяви телевизия Скай.

Според проектите на държавното управление образователните занятия на учениците от последния гимназиален клас би трябвало да бъдат обновени на 11 май, а на всички останали прогимназиални и гимназиални класове - на 18 май.

Според ФССЕ от страна на министерството на образованието продължава да няма никакви ограничения за угаждане на настояванията на учителите за обезпечаване на безвредни условия на труд. " Въпреки изказванията на мнозина лекари-инфекционисти, които считат, че отварянето на учебните заведения е рисковано, макар дефицита на самостоятелни средства за отбрана (маски, ръкавици, дезинфектанти) в учебните заведения, макар събитието, че в множеството учебни заведения не е осъществена стерилизация, макар че няма нужния сграден фонд (зали с нужната квадратура), макар че не е очакван отпуск за преподавателите, които имат болести, които не са включени в съответните наредби на министерството на вътрешните работи или хора от уязвими групи в непосредствената им фамилна среда, нито има положена грижа за обезпечаването на отпуск със специфична цел за краткотрайно назначените учители, министерството на образованието привиква учителите по-рано в учебните заведения и упорства за обновяване на образователния развой в прогимназиите и в първи и втори гимназиален клас, макар противоположното мнение на ФССЕ ", се споделя в позицията.
Синдикатът на учителите, които към този момент са били осведомени, че би трябвало да се явят на работните си места тази седмица, афишира тричасова стачка през първите три часа на работното време на 6 май. ФССЕ приканва обособените синдикални сдружения, които членуват във федерацията, да разгласят тричасови стачки и за останалата част от работното време.

Ако министерството на образованието не отдръпна решението си за обновяване на занятията, синдикатът приканва членовете си, които принадлежат към уязвими групи или имат такива членове на фамилиите си, да употребяват правото си да вземат отпуск (със специфична цел, по болест или редовен) за 7 и 8 май. Същевременно тази седмица ще бъде извършена видеоконференция с присъединяване на представителите на обособените сдружения, на която ще бъде разисквано до каква степен са спазени предпоставките за отваряне на учебните заведения. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР