Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ и Медицинска федерация

...
Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ и Медицинска федерация
Коментари Харесай

Здравни служители в училища и детски градини излязоха на протест

Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ и Медицинска федерация „ Подкрепа ” излязоха на митинг пред Столичната община с претенции за нарастване на възнагражденията на работещите в бранш Детско и учебно опазване на здравето. Протестиращите затвориха придвижването по улица „ Московска “ в центъра на София.

Двете федерации упорстват за актуализиране на главните заплати в системата на ДУЗ и нарастването им от 1350 на 1890 лв.. Настояват за увеличение на средствата за работно облекло от 450 на 500 лв. годишно и за растеж на размера на компенсацията при пенсиониране до 9 брутни месечни хонорари.

„ Това е насмешка. Тези 1450 лева, които ни дава обещание кметът, трябваше да бъдат дадени преди две години. Не може нарастването да е със 100 лв. ”, възмутиха се протестиращи. „ Ще протестираме до край. Искаме заплатите да станат 1890 лв. ”, безапелационни са чиновниците.

Росица Палешникова, ръководител на Медицинска федерация към КТ “Подкрепа ”, изясни, че желае покачване на главните работни заплати, защото главните такива в детското учебно опазване на здравето са 1 350 лева

„ Столична община залагат единствено 8 млн., които са единствено за общинските лечебни заведения, на нас оферират единствено едни 100 лева нарастване и то вероятно да бъдат гласувани от 1 април ”, разясни Палешникова. Тя разяснява, че сега се договаря за нов браншови групов контракт, а те още не са постигнали остарелия от април 2022 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР