Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) към Конфедерация на независимите

...
Федерацията на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) към Конфедерация на независимите
Коментари Харесай

Синдикатите в здравеопазването искат свикване на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество

Федерацията на синдикатите в опазването на здравето (ФСЗ) към Конфедерация на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) изиска привикване на съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие. Това се показва в известие на уеб страницата на КНСБ. Предлага се да бъдат разисквани разпоредбите за систематизиране на главните заплати в Центровете за незабавна здравна помощ и Регионалните здравни инспекции (РЗИ).

Председателят на ФСЗ доктор Иван Кокалов е изпратил писмо до министъра на опазването на здравето проф. доктор Христо Хинков през вчерашния ден. Според Правилника за организацията и активността на препоръките за тристранно съдействие министърът би трябвало да свика съвещанието до пет работни дни от датата на постъпване на настояването. Очаква се Отрасловият съвет да се организира през идната седмица. ФСЗ предлага и да бъде предоставена информация за програмата на Министерството на здравеопазването за мандата.

От КНСБ напомнят за настояването си в признатия в края на юли бюджет за 2023 година да бъдат планувани средства за нарастване за възнагражденията в Спешната помощ и здравните инспекции. Искането бе подкрепено на извършените срещи на конфедерацията с депутати сред двете четения на закона за бюджета, след което при окончателното му приемане за растеж на заплатите бяха планувани 30 млн. лв., прецизират от синдиката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР