Федерацията на германските болници предупреди за безпрецедентна вълна от фалити

...
Федерацията на германските болници предупреди за безпрецедентна вълна от фалити
Коментари Харесай

Вълна от фалити грози немските болници

Федерацията на немските лечебни заведения предизвести за " невиждана " вълна от банкрути през идната година заради енергийната рецесия и високата инфлация.

" Нашите клиники могат да бъдат наранени от вълна от банкрути през 2023 година ", съобщи Гералд Гас, ръководител на групата пред локални медии, като добави, че проектът за финансова помощ на държавното управление е бил непълен.

Според годишно изследване, извършено от Германския болничен институт, 59% от лечебните заведения чакат големи финансови загуби през тази година и към този момент работят с негативни маржове.

Понастоящем единствено 21 % от лечебните заведения се надяват на уравновесен резултат за финансовата 2022 година.

Проучването откри също, че 56 % от лечебните заведения чакат икономическото състояние да се утежни в допълнение през идната година.

Гас разкритикува несъответстващия отговор на държавното управление на актуалната рецесия.

" Министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах беше споделил, че медицината има приоритет пред стопанската система, само че това си остава празно заричане ", сподели той пред осведомителното издание RedaktionsNetzwerk Deutschland.

Гас съобщи, че въпреки неотдавнашният проект на държавното управление за компенсиране на нарастването на цените на силата да е позитивно развиване, той не е задоволителен, защото лечебните заведения се нуждаят от по-голяма финансова поддръжка заради обвързваното с инфлацията нарастване на общите разноски.

Според оценките на Федерацията на немските лечебни заведения лечебните заведения се нуждаят незабавно от финансова поддръжка в размер на към 15 милиарда евро, с цел да преодолеят актуалната рецесия./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР