Федерация на транспортните работници към КТ Подкрепа“ инициира свикване на

...
Федерация на транспортните работници към КТ Подкрепа“ инициира свикване на
Коментари Харесай

КТ Подкрепа иска заплатите в транспортния сектор да скочат с 30% от 1 януари 2023


Федерация на транспортните служащи към КТ „ Подкрепа “ инициира привикване на съвет за обществено съдействие по превоза в Столична община с искане за започване на договаряния за подписване на съглашение за нарастване на работните заплати с 30% от 1 януари 2023 година на служащите от общинските транспортни сдружения.

Това оповестиха от пресцентъра на синдиката.

Бъдещи дейности за нарастване на работните заплати на работещите в градския превоз са били разисквани през вчерашния ден, 10 октомври, на взаимна среща на управленията на синдикалните секции на КТ „ Подкрепа “ в „ ЦГМ ” ЕАД, „ Столичен Автотранспорт ” ЕАД, „ Столичен Електротранспорт ” ЕАД и „ Метрополитен ” ЕАД, в която са взели участие и Димитър Манолов  Димитър Манолов Роден на 23 август 1958 година в гр.София. Завършва междинното си обучение в 35-та гимназия с преподаване, президент на КТ „ Подкрепа “, Ваня Григорова, стопански консултант на президента на КТ „ Подкрепа “ и Иван Кирилов, ръководител на ФТР „ Подкрепа “. 

Също по този начин ФТР „ Подкрепа “ ще популяризира до всички институции мнение във връзка с нужните средства, които би трябвало да бъдат заложени и признати в бюджета, допълват от конфедерацията.

Структурите в четирите общински транспортни сдружения декларират подготвеност за протестни и протестни дейности, в случай че не бъдат изпълнени техните претенции, показват от КТ „ Подкрепа “.

В свое писмо Федерацията на транспортните служащи към КТ „ Подкрепа “ се обръща към, заместник-кмет по направление „ Транспорт и градска подвижност “ в Столична община, с искане за привикване на съвет за обществено съдействие по превоза в Столична община. Федерацията предлага съветът да се състои в интервала 17 – 21 октомври т.г. със следния план за дневен ред: започване на договаряния за подписване на съглашение за нарастване на работните заплати с 30 % от 1 януари на служащите от общинските транспортни дружества; разискване на проблеми, свързани с изискванията на труд; всякакви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР