Федералното управление по икономика и експортен контрол (BAFA), което предоставя

...
Федералното управление по икономика и експортен контрол (BAFA), което предоставя
Коментари Харесай

Германия иска по €4000 от собствениците на Tesla

Федералното ръководство по стопанска система и експортен надзор (BAFA), което дава дотации при покупката на екологично чисти коли, изиска от клиентите на Tesla да възстановят на страната наградите в размер €4 000, получени за всеки закупен електрически автомобил. Според ведомството декларираната от калифорнийския производител цена на Model S не дава отговор на критериите на държавната стратегия за поощряване на екологичния превоз, защото е над €60 000.

"Това значи, че всички, които са получили дотация за покупката на Model S до 6 март 2018 година, нямат право на нея. Ако сумата им е била изплатена, би трябвало да я върнат ", гласи известието на BAFA. От Управлението прецизират, че мярката ще засегне към 800 притежатели на Tesla.

Решението на BAFA поставя завършек на разногласията към обвиняванията, че компанията на Илон Мъск се е възползвала непозволено от програмата за стимулиране на продажбите на електрически автомобили. Макар Tesla да понижи цената на Model S до нужните €60 000, колата излизаше по-скъпо на клиентите поради начисляването на спомагателни €13 000 за пакет от екстри, от които не могат да се откажат.

Заради избухналия скандал Model S бе изключен от програмата за субсидиране, единствено с цел да бъде върнат в нея през март. От Tesla през цялото време изрично отричаха обвиняванията, че задължават клиентите да заплащат в допълнение за екстрите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР