Федералното правителство ще финансира 17 проекта в САЩ за разширяване

...
Федералното правителство ще финансира 17 проекта в САЩ за разширяване
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън отпуска 366 млн. долара за чиста енергия за индианските племена и селските райони

Федералното държавно управление ще финансира 17 плана в Съединени американски щати за разширение на достъпа до възобновима сила в резерватите на коренните американски нации и в други селски региони, разгласи администрацията на Байдън във вторник, предава „ Асошиейтед прес “.

Планът на стойност 366 млн. $ ще финансира планове за слънчева сила , предпазване на сила в акумулатори и водноелектрически централи в едва обитаеми райони, където електричеството може да бъде скъпо и ненадеждно. Парите идват от закона за инфраструктурата на стойност 1 трилион $, който президентът Джо Байдън подписа през 2021 година

Около 1/5 от домовете в нацията Навахо – ситуирана в североизточната част на Аризона , северозападната част на Ню Мексико и югоизточната част на Юта – нямат достъп до електрическа енергия , по оценки на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати. Близо една трета от домовете, които имат електричество в индианските резервати в Съединени американски щати , оповестяват за месечни спирания, съгласно администрацията на Байдън .

Съобщението идва в миг, когато индианските племена в Невада и Аризона се борят да защитят земите и свещените си места на фона на разширението на възобновимата сила от администрацията на Байдън. То идва и дни откакто федералните регулатори предоставиха на индианските племена повече пълномощия да блокират хидроенергийни планове на тяхна територия.

Администрацията на Байдън ще обезпечи финансиране за 17-те плана единствено след договаряния с претендентите за планове, обявиха федерални чиновници. Служители от Министерството на енергетиката се приготвят да се срещнат с племенни водачи , с цел да обсъдят планове за чиста сила на среща на високо ниво в Южна Калифорния. В изказване на министъра на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър Гранхолм се споделя следното:

„ Президентът Байдън е твърдо уверен, че всяка общественост би трябвало да се възползва от историческия преход на страната към бъдещето на чистата сила, изключително тези в селските и отдалечените региони. “

Проектите обгръщат 20 щата и включват 30 племена . Те включват 30 млн. $ за обезпечаване на сила, получена от растения, на застрашени от горски пожари общности в планините Сиера Невада в Калифорния и 32 млн. $ за създаване на слънчева и водна сила на индианско племе в щата Вашингтон.

Други 27 млн. $ ще отидат за създаване на водноелектрическа централа, която да обслужва племенно село в Аляска, а 57 млн. $ ще обезпечат слънчева сила и предпазване на данни за здравни центрове в селските елементи на Югоизтока, в това число в Алабама, Джорджия и Южна Каролина.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР