Федералното правителство на САЩ ще предостави заем от 1,5 милиарда

...
Федералното правителство на САЩ ще предостави заем от 1,5 милиарда
Коментари Харесай

САЩ рестартират за първи път спряна атомна електроцентрала

Федералното държавно управление на Съединени американски щати ще даде заем от 1,5 милиарда $ за подкрепяне на рестартирането на атомна електроцентрала в югозападен Мичиган. Това заяви Асошиейтед прес, базирайки се на държавните управляващи.

Отбелязва се, че компанията Holtec International е придобила 800-мегаватовата атомна електроцентрала „ Palisades “ през 2022 година и е имала проекти да я демонтира. Сега обаче, с поддръжката на държавните управляващи и администрацията на щата се планува тя да бъде рестартирана през 2025 година За задачата ще бъдат осъществени подобаващи инспекции, проби и издадени позволения от Комисията за нуклеарно контролиране на Съединени американски щати. Това ще бъде първата атомна електроцентрала в Съединените щати, която ще бъде рестартирана, сподели губернаторът на щата Гретхен Уитмър.

Атомната електроцентрала „ Palisades “ се намира край езерото Мичиган и стартира работа през 1971 година Тя беше спрян през май 2022 година В момента атомната централа е благосъстоятелност на компанията Holtec International, която разгласи дълготрайни задължения да изкупува електрическа енергия от атомни централи посредством две енергийни кооперации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР