Федералното правителство на Германия е одобрило продажбата на Украйна на

...
Федералното правителство на Германия е одобрило продажбата на Украйна на
Коментари Харесай

Германското правителство одобри продажбата на 100 САУ Panzerhaubitze 2000 за Украйна -

Федералното държавно управление на Германия е одобрило продажбата на Украйна на 100 самоходни артилерийски установки Panzerhaubitze 2000, създадени от Krauss-Maffei Wegmann, заяви „ Европейская истина “ с позоваване на „ Шпигел “.

Според изданието на 13 юли немският вицеканцлер Роберт Хабек е дал единодушието си за продажбата на самоходни оръдия, само че тази информация беше доказана от KMW едвам в този момент. Украйна изпрати настояването за покупката на PzH 2000 още през април.

Според представителя на KMW общата стойност на контракта за 100 самоходни артилерийски установки за Украйна е 1,7 милиарда евро – това е няколко пъти повече от общата стойност на всички оръжия, предоставени от Германия до този миг (600 милиона евро).

Очаква се производството на всички самоходни оръдия да продължи няколко години, отбелязва немският производител. Той показва, че процесът ще стартира неотложно и макар че ще зависи от доставката на нужните материали, всички негови нюанси към този момент са съгласувани с украинската страна.

Украйна към този момент получи от Германия няколко PzH 2000. Те се смятат за едни от най-модерните самоходни артилерийски установки в света, способни да поразяват цели на разстояние до 40 километра и да създават изстрели със скорост до до 10 изстрела в минута.

По-рано стана известно, че Германия е предала на Украйна три обещани реактивни системи за залпов огън MARS-II и три самоходни артилерийски установки Panzerhaubitze 2000.

През последните седмици Берлин беше подложен на критика нееднократно за бавните доставки на оръжия за Украйна, по-специално тези, по по този начин наречената скица за ротационен продан. Германските държавни чиновници сами признаха за проблемите с доставките.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР