Федералното министерство на правосъдието на Германия наложи две глоби на

...
Федералното министерство на правосъдието на Германия наложи две глоби на
Коментари Харесай

Германия глоби Телеграм с над 5 млн. евро заради отказ от сътрудничество

Федералното министерство на правораздаването на Германия наложи две санкции на приложението за връзка " Телеграм ". Общата стойност на санкциите е 5,125 милиона евро, оповестява " Шпигел ".

Компанията, притежаваща приложението за известия бе упрекната в нарушение на задължението за „ поддържане на информационни канали в сходство със закона “ (4,25 милиона евро глоба), както и в отвод да назначи акредитиран представител в Германия (875 хиляди евро глоба).

Законът за онлайн информационните стратегии в Германия задължава доставчиците на обществени медии да дават канали за противоположна връзка, тъй че потребителите да могат да рапортуват за наличие, което нарушава националното законодателство. Освен това от платформите се изисква да назначат упълномощено лице или институция с адрес за преписка в Германия, тъй че немските съдилища и управляващи да могат да им връчват правно обвързващи документи.

Глобите са наложени, тъй като от април 2021 година немското министерство на правораздаването е направило няколко несполучливи опита да изпрати правни документи до централата на компанията в Дубай. През март т.г. министерството ги е разгласило в държавния вестник, само че " Телеграм " не е дала отговор и на това. Компанията-майка може да апелира санкциите, като подаде тъжба до немското министерство на правораздаването, в противоположен случай ще се наложи да ги заплати.

" Телеграм " в Германия става все по-критикувано приложение поради опцията за гратис разпространяване на материали с език на омразата. Приложението се употребява основно от коронавирус-скептици, антиваксъри, теоретици на конспирацията и неонацисти.

Гласове в държавното управление към този момент упорстват приложението да бъде неразрешено в Германия, в случай че обществената мрежа продължи да подценява локалните закони. Министърът на вътрешните работи на страната Нанси Федър обаче счита това за „ последния вид “.

Въпреки санкциите и заканите, обаче, " Шпигел " твърди, че " Телеграм " и немските управляващи въпреки всичко са основали пряк частен канал за взаимоотношение, посредством който приложението дава на немската полиция данни за консуматори, които са подозрителни и биха могли да извършат закононарушения, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР