Федералното бюро за разследване одобри молбата ни и в следващите

...
Федералното бюро за разследване одобри молбата ни и в следващите
Коментари Харесай

ФБР се включи в разследването на убийството на еквадорския кандидат за президент

" Федералното бюро за следствие утвърди молбата ни и в идващите няколко часа в страната ще дойде група техни представители ", означи Ласо в обществените медии.

Опозиционният претендент Вилявисенсио беше убит в сряда на излизане от вечерно предизборно събитие в образователно заведение в северната част на Кито. Още девет души бяха ранени. Един от обвинените нападатели бе ранен в престрелка с полицията и умря на път към болничното заведение.

Вилявисенсио беше гневен критик на корупцията и проведената престъпност.

Задържани са шестимата колумбийци, обвинени за присъединяване им в убийството. Седмият обвинен - умрелият на път за болничното заведение, също е колумбиец.

Ласо, който няма да взе участие в президентските избори, разгласи 60-дневно изключително състояние, тридневен народен печал и активизира войски в отговор на убийството.

Предсрочните президентски и парламентарни избори ще се произведат на 20 август. До тях се стигна, откакто Ласо разпусна Националното заседание на фона на процедура по импийчмънт за хипотетично заграбване на средства.

Някога мирната страна е жертва на невиждана вълна от принуждение. Миналата година броят на убийствата е достигнал 25 на 100 000 поданици - най-високото ниво в историята на страната. Правителството счита, че виновни за растежа на насилието са основно наркотрафикантите.

Участието на колумбийски жители в убийството на Вилявисенсио припомня за покушението над президент на Хаити Жовенел Моис, който беше погубен в дома си през 2021 година от група, която включваше 26 колумбийци и двама американски жители от Хаити.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР