Федералното бюро за разследване на САЩ разруши схемата на китайски

...
Федералното бюро за разследване на САЩ разруши схемата на китайски
Коментари Харесай

САЩ съдят китаец за кражба на търговска тайна от General Electric

Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати унищожи схемата на китайски предприемач, за който се твърди, че е откраднал технология от американската компания General Electric за личния си стартъп, съобщи Fox Business.

64-годишният Уинсман Нан бе упрекнат в скрит план за кражба на търговски секрети. Той е работил с най-малко още един човек, който е бил инженер на GE повече от седем години, тъй че да получи информация за съответен транзистор, прочут като MOSFET – постоянно срещан съставен елемент в компютрите и друга електроника.

Измамниците са употребявали откраднатите търговски секрети за разработка на личен бизнес проект и презентации на PowerPoint за бъдещи вложители. Пред тях те са планували, че бизнесът им за произвеждане и продажба на транзистори може да бъде печеливш в границите на три години.

През 2017 година Нан и съучастникът му са изнесли презентация пред китайска капиталова компания, която обмисляла да закупи дял в стартъпа. Двамата пресметнали, че активите на компанията им са на стойност 100 млн. $ и търсят към 30 млн. $ финансиране в подмяна на дял от собствеността.

Нан към момента не е задържан. Ако бъде приет за отговорен, може да получи до 10 години затвор и санкция от 250 хиляди $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР