Федералното бюро за разследване на САЩ разруши схемата на китайски

Федералното бюро за разследване на САЩ разруши схемата на китайски ...

САЩ съдят китаец за кражба на търговска тайна от General Electric


Федералното бюро за разследване на САЩ разруши схемата на китайски бизнесмен, за който се твърди, че е откраднал технология от американската компания General Electric за собствения си стартъп, предаде Fox Business.

64-годишният Уинсман Нан бе обвинен в заговор за кражба на търговски тайни. Той е работил с поне още един човек, който е бил инженер на GE повече от седем години, така че да получи информация за конкретен транзистор, познат като MOSFET – често срещан компонент в компютрите и друга електроника.

Измамниците са използвали откраднатите търговски тайни за разработка на собствен бизнес план и презентации на PowerPoint за бъдещи инвеститори. Пред тях те са прогнозирали, че бизнесът им за производство и продажба на транзистори може да бъде печеливш в рамките на три години.

През 2017 г. Нан и съучастникът му са изнесли презентация пред китайска инвестиционна компания, която обмисляла да закупи дял в стартъпа. Двамата изчислили, че активите на фирмата им са на стойност 100 млн. долара и търсят около 30 млн. долара финансиране в замяна на дял от собствеността.

Нан все още не е арестуван. Ако бъде признат за виновен, може да получи до 10 години затвор и глоба от 250 хил. долара.

Източник: manager.bg