Федералното бюро за разследване (ФБР) е нахлуло в резиденцията на

...
Федералното бюро за разследване (ФБР) е нахлуло в резиденцията на
Коментари Харесай

ФБР търсило ядрени досиета в резиденцията на Тръмп

Федералното бюро за следствие (ФБР) е нахлуло в резиденцията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Палм Бийч, Флорида, в търсене на класифицирани документи, свързани с нуклеарни оръжия , заяви Washington Post, базирайки се на осведомени източници.

Washington Post написа, че специалисти по класифицирана информация са декларирали, че обискът съставлява сериозна угриженост измежду държавните чиновници за това каква информация може да се съхранява в жилището на Тръмп в Мар-а-Лаго, като допълват, че би било рисково, в случай че тези документи попаднат в непознати ръце.
 Тръмп: ФБР претърсва парцела ми във Флорида
Тръмп: ФБР претърсва парцела ми във Флорида

Не се разкриват повече детайлности

" Източниците не предоставиха повече детайлности за това каква информация са търсили сътрудниците на ФБР, в това число дали тя се отнася до нуклеарни оръжия, принадлежащи на Съединените щати или на друга страна. Те също по този начин не е ясно дали такива документи са били открити по време на обиска ", заключава вестникът.

Материалите за нуклеарните оръжия са изключително чувствителни и нормално са налични за стеснен кръг държавни чиновници .

В обявата не се изключва опцията публикуването на материали за такива американски оръжия да бъде подарък за враговете на страната, които желаят да разработят метод за противопоставяне на тези системи.

Припомняме ви, че на 9 август, стана известно за обиските в дома на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Според някогашния държавен глава на Съединени американски щати по този метод радикалните леви демократи сякаш му пречат да се кандидатира за президент през 2024 година
 Главният прокурор на Съединени американски щати персонално разпоредил обиска в имението на Тръмп във Флорида
Главният прокурор на Съединени американски щати персонално разпоредил обиска в имението на Тръмп във Флорида

ФБР не било предизвестило Байдън

Още през април Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заяви, че е почнало следствие на преместването на публични президентски документи от Тръмп в резиденцията му.

По-рано Министерството на правораздаването моли да се разгласява обществено заповедта за обиск, употребена от ФБР, заради " забележителния публичен интерес към този въпрос ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР