Федерално съдебно жури присъди обезщетение от 10 милиона долара на

...
Федерално съдебно жури присъди обезщетение от 10 милиона долара на
Коментари Харесай

Бивш служител от здравната система в САЩ спечели обезщетение от 10 млн. долара

Федерално правосъдно жури присъди обезщетение от 10 милиона $ на някогашен почитан чиновник от системата на опазването на здравето в американския щат Северна Каролина. Той завоюва дело за това, че зе агубил работата си, тъй като е бял мъж, съобщи Асошиейтед прес.

В правосъдния иск, подаден през 2019 година, Дейвид Дювал показва, че бил освободен от длъжността си на старши вицепрезидент по маркетинга и връзките в здравната компания " Новант хелт " заради блян за внасяне на разнообразие в управителните позиции.

Според правосъдното жури " Новант хелт " не е потвърдила, че е щяла да освободи Дювал без значение от неговата раса.

Засега не е ясно дали компанията ще апелира решението. Неин представител сподели, че тя може да направи коментар по-късно.

Дювал декларира в правосъдния иск, че е бил уволнен през 2018 година без предизвестие или пояснение, малко преди да направи пет години в компанията. По думите му на негово място били назначени две дами - една чернокожа и една бяла.

Той упреква " Новант хелт " в нарушение на наредба от закона за гражданските права, забраняваща расовата и половата дискриминация на работното място.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР