Федералниятапелативен постанови във вторник, че Доналд Тръмп може да бъде

...
Федералниятапелативен постанови във вторник, че Доналд Тръмп може да бъде
Коментари Харесай

Тръмп няма имунитет срещу разследване за манипулация на изборите през 2020 г., реши федералният съд

Федералниятапелативен постанови във вторник, че Доналд Тръмп може да бъде изправен пред съда по обвиняванията, че е подготвял скрит план за замяна на резултатите от изборите през 2020 година, като отхвърли изказванията на някогашния президент, че има имунитет против наказателно гонене, което на процедура беше замразено.

Съдиите отхвърлят причините на Тръмп за имунитета му и постановяват, че той може да бъде преследван за дейностите, подхванати по време на пребиваването му в Белия дом и в навечерието на 6 януари 2021 година, когато навалица от негови поддръжници щурмува Капитолия на Съединени американски щати.

Едномесечният интервал сред чуването на причините от страна на апелативния съд и издаването на решението сътвори неустановеност по отношение на времето на възможния правосъден развой в натоварената с избори година, като предходната седмица съдията, който следи делото, анулира в началото избраната дата 4 март и не насрочи незабавно нова. Съдиите дадоха на Тръмп период до 12 февруари да изиска от Върховния съд да спре осъществяването на решението.

Ако Тръмп победи Джо Байдън на идните избори, той би могъл да повлияе на Министерството на правораздаването за преустановяване на производстворо или да изиска опрощение за себе си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР