Федералният съд в САЩ реши в петък, че Apple не

...
Коментари Харесай

Няма доволни след съдебното решение по делото Epic Games срещу Apple

Федералният съд в Съединени американски щати реши в петък, че Apple не може да лимитира разработчиците да продават непосредствено в магазина App Store приложенията си. Решението е по делото сред Epic Games, компанията разработчик на играта Fortnite, и Apple. Epic обаче ще апелира решението, тъй като съгласно компанията Apple не е задължена да върне назад играта в магазина си за приложения.

Решението на съда значи, че софтуерният колос не може да лимитира опциите на основатели на игри да подтикват потребителите си да купуват разнообразни добавки към игрите им на личния си уебсайт, а не през магазина на Apple.
Сагата продължава
Историята стартира през предишния август, когато Epic стартира да предлага V-Bucks (валутата, която се употребява във Fortnite) на по-ниски цени, в случай че бъдат закупени от уеб страницата на Epic, а не непосредствено от играта. Това деяние на американския основател на игри бе в прорез с разпоредбите за потребление на AppStore, което и даде началото на разногласията сред двете компании. Apple взима 30% комисиона от всички продажби през приложения, изтеглени от магазина на колоса, а Epic желае да заобиколи това предписание.

Apple отстрани Fortnite от магазина си за приложения, което значи, че играта не може да се играе от притежателите на iPhone и iPad. Следващата стъпка бе играчите на Fortnite, които имат играта, да бъдат изолирани - те стопираха да получават обновявания, като " новият сезон " (както се назовават периодическите ъпдейти на играта) може да бъде игран единствено от други устройства.

Делото стартира на 3 май 2021 година, като изпълнителният шеф на учредения в Мериленд разработчик на игри, откри съвещанието с тирада, в която упреква Apple в монополизиране на магазина за приложения, който е наличен за всеки собственик на устройство, брандирано с отхапаната ябълка. Съдебният развой продължи малко повече от четири месеца, като решението на съда остави и двете страни недоволни.

На 10 септември, съдът се произнесе, заявявайки, че производителят на електронни устройства " трайно е лимитирал и забранил на разработчиците да включват в своите приложения техните бутони с метаданни, външни връзки или други апели за деяние, които насочват клиентите към механизми за закупуване ", като това решение задължава Apple да дава опция на разработчиците на приложения да канят потребителите си да заплащат непосредствено през уеб страницата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР