Федералният резерв заяви, че ще започне да намалява мащабната си

...
Федералният резерв заяви, че ще започне да намалява мащабната си
Коментари Харесай

Фед ще започне да оттегля програмата за стимулиране на стойност 120 милиарда долара на месец

Федералният запас съобщи, че ще стартира да понижава огромната си стратегия за месечно изкупуване на облигации за 120 милиарда $ този месец, сериозен крайъгълен камък за стопанската система на Съединени американски щати, която се възвръща от пандемията и битката с растящата инфлация.

Решението е кулминационната точка на месеци на спор измежду чиновници на Фед по отношение на равнището на поддръжка, от което се нуждае най-голямата стопанска система в света, защото ценовият напън стартира да се простира оттатък секторите, които са най-чувствителни към повторното отваряне след пандемията.

Този ход подхожда на неочаквани дейности на редица централни банки по света за стягане на паричната политика, в това число Резервната банка на Австралия и Банката на Канада.

Пазарите чакат Банката на Англия, която се събира в четвъртък, да увеличи лихвените проценти за първи път от 2018 година Инвеститорите залагат, че Европейската централна банка може да последва образеца през идната година, макар неотдавнашното отбиване от нейн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР