Федералният резерв вдигна лихвените проценти с 0,75 процентни пункта в

...
Федералният резерв вдигна лихвените проценти с 0,75 процентни пункта в
Коментари Харесай

Федералният резерв вдигна лихвите с още 0.75 пункта

Федералният запас подвигна лихвените проценти с 0,75 процентни пункта в границите на продължаващата си битка с инфлацията и алармира за проекти да продължи да ги покачва, въпреки и евентуално с по-малки стъпки, написа The Wall Street Journal.



Представители на Фед в политическо изказване от сряда признаха, че може да отнеме време, до момента в който бързото нарастване тази година се отрази в стопанската система. " Комисията ще вземе поради кумулативното стягане на паричната политика, закъсненията, с които паричната политика въздейства върху икономическата интензивност и инфлацията, както и икономическото и финансовото развиване “, споделиха те в края на двудневна среща.

В изказването се споделя, че продължаващото повишение на лихвените проценти е належащо " за реализиране на позиция на парична политика, която е задоволително рестриктивна, с цел да върне инфлацията до 2% с течение на времето “.

Властите покачват лихвените проценти с най-бързите темпове от началото на 80-те години на предишния век, с цел да понижат инфлацията, която е покрай 40-годишен връх. Те покачиха лихвените проценти с 0,75 пункта на четири поредни срещи, като последната докара до референтния % на федералните фондове на централната банка в диапазон сред 3,75% и 4%.

Преди юни централната банка не е повишавала лихвените проценти с 0,75 пункта, или 75 базисни пункта от 1994 година Г-н Пауъл сподели след срещата през юни, че не чака сходни нараствания да бъдат нормални и назова хода " извънредно огромен “.



Властите чакаха инфлацията да намалее тази година, само че към този момент на вятъра. Те дадоха отговор, като се насочиха към по-висока дестинация за лихвения % на федералните фондове, в сравнение с предвидиха по-рано през годината, което докара до по-дълъг от предстоящото низ от покачвания на лихвените проценти с 0,75 пункта.



Някои длъжностни лица започнаха да алармират за желанието си както да забавят скоростта на нарастванията скоро, по този начин и евентуално да спрат повишението на лихвите при започване на идната година - с цел да видят по какъв начин ходовете им тази година забавят стопанската система. Те желаят да понижат риска от причиняване на излишно внезапно закъснение. Други чиновници споделят, че е прекомерно рано за тези полемики, защото високата инфлация се оказва толкоз устойчива и необятна.

Дебатът за това какъв брой още да се покачат лихвите може да се ускори, защото те доближават равнища, които евентуално ще лимитират разноските, наемането и вложенията. Лихвеният % на федералните фондове въздейства върху другите разноски по заеми в цялата стопанска система, в това число лихвите по кредитни карти, ипотеки и заеми за коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР