Федералният резерв наскоро публикува документ, в който се обсъждат предимствата

...
Федералният резерв наскоро публикува документ, в който се обсъждат предимствата
Коментари Харесай

Какви са предимствата на токенизацията и какви са последиците за финансовата стабилност

Федералният запас неотдавна разгласява документ, в който се разискват преимуществата и евентуалните приложения на токенизирането на действително съществуващи активи (RWA) в блокчейн платформи.

В своя документ, озаглавен “ ” откривателите от Федералния запас акцентират, че активи като акции, облигации, недвижими парцели и артикули към този момент са подложени на развой на токенизация. Според документа тази процедура употребява блокчейн технологията, с цел да обезпечи необятен набор от изгоди.

Според информацията токенизацията дава обещание да предложи разнообразни преимущества, в това число да даде опция на вложителите да получат достъп до пазари, които другояче биха били недостъпни или скъпи. Например в тази ситуация с токенизацията на недвижими парцели тя би могла да разреши на физическите лица да влагат в част от базовия актив.

Това значи, че вложителите биха могли да закупят акции в съответни търговски или жилищни парцели, за разлика от обичайните капиталови тръстове за недвижими парцели (REITs), при които те имат акции в портфейл от вложения в недвижими парцели.

Освен това програмируемият темперамент на крипто токените и потреблението на смарт контракти разрешава в токенизирания актив да бъдат включени спомагателни функционалности.

Тези функционалности биха могли също по този начин да подобрят пазарите на референтните базови активи. Например механизмите за опазване на ликвидността биха могли да бъдат интегрирани в сетълмента на токенизирания актив, даже в случай че такива механизми не са осъществими за неговия действителен еквивалент.

Тези характерности биха могли да понижат бариерите за нахлуване на по-широк кръг вложители, което евентуално би довело до по-конкурентни и ликвидни пазари и би подобрило процеса на установяване на цените.

Въпреки че токенизацията към момента е в начален стадий, Федералният запас чака, че тя може да играе по-съществена роля в екосистемата на криптовалутите. Изследователите допускат, че токенизацията може да придобие по-голям пазарен дял, като опрости и рационализира достъпа до съответни пазари, като по този метод усили ликвидността.

Понастоящем мащабът на токенизацията е относително дребен, както когато се преглежда групово, по този начин и спрямо пазарния размер на референтния актив на всеки токен. Въпреки това сега се реализират многочислени планове, обхващащи разнообразни категории референтни активи, което демонстрира, че токенизацията може да се трансформира в по-значим съставен елемент от пейзажа на цифровите активи.

Сред главните изгоди от токенизацията най-значими са намаляването на бариерите за нахлуване на другояче недостъпни пазари и повишението на ликвидността на такива пазари.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР