Федералният резерв на САЩ вероятно ще увеличи основния си лихвен

...
Федералният резерв на САЩ вероятно ще увеличи основния си лихвен
Коментари Харесай

Goldman Sachs очаква четири повишения на лихвите на Фед през тази година

Федералният запас на Съединени американски щати евентуално ще усили главния си лихвен % четири пъти през тази година. Това предвижда американската  инвестиционна банка Goldman Sachs, представена от СИ Ен Би Си.

Бързото възобновяване на пазара на труда в Съединени американски щати и сигналите за по-агресивно стягане на паричната политика на Федералния запас, допускат по-бързо нормализиране, разяснява основният икономист на Goldman Sachs Ян Хациус.

„ Продължаваме да считаме, че ще има покачвания на лихвите през март, юни и септември, като в този момент добавихме и едно през декември “, сподели още той.

Тази прогноза идва, откакто предходната седмица бяха оповестени протоколите от декемврийското съвещание на централната банка на Съединени американски щати. От тях стана ясно, че Фед се готви да предприеме по-бързи дейности за стягане на паричната политика, с цел да защищити американската стопанска система от прегряване на фона на висока инфлация и съвсем цялостна претовареност. Тези условия, комбинирани с по-големия размер на финансовия баланс на Фед, който потиска разноските за дълготрайни заеми, „ могат да подсигуряват евентуално по-бърз ритъм на нормализиране на лихвения % “, се показва в протоколите от срещата

Длъжностните лица също по този начин считат, че срокът за стесняване на финансовия баланс от 8,8 трилиона $ е евентуално „ по-близо от този за повдигане на лихвите “.

Миналият месец равнището на безработица в Съединени американски щати падна под 4%, което е следващото доказателство за непоклатимост на пазар на труда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР