Федералният резерв на САЩ трябва да бъде по-търпелив и да

...
Федералният резерв на САЩ трябва да бъде по-търпелив и да
Коментари Харесай

Банкер от Фед: Трябва ни по-голяма яснота по отношение на икономическите рискове

Федералният запас на Съединени американски щати би трябвало да бъде по-търпелив и да търси по-голяма изясненост във връзка с икономическите опасности, съобщи пред Ройтерс Рафаел Бостик, гуверньор на Централната банка на Съединени американски щати за Атланта.

По неговите думи фирмите стават все по-предпазливи и неуверени в вложенията, което ще се отрази върху икономическия напредък през тази година. Въпреки това Фед би трябвало да остане толерантен във връзка с по-нататъшното нарастване на главните лихви и да търси по-голяма изясненост за посоката на икономическото развиване.

Бостик съобщи по-рано тази седмица, че централната банка на Съединени американски щати евентуално ще направи най-вече още едно нарастване на лихвените проценти през 2019 година, откакто съумя да се съветва с представителите на локалния бизнес, които споделиха, че работят по-отбранително в подготовката си за забавянето на стопански напредък посредством погашение на задълженията си и отсрочване на своите бъдещи проекти.

Опасенията от продължаващото напрежение в международната търговия и решението на този проблем е била преобладаващата тематика в диалозите сред фирмите и представителите на Фед.

Това, което Бостик назовава „ дихотомия “ сред очевидното намаление на бизнес настроението и към момента мощните стопански данни, озадачава Фед.

50-годишното дъно при равнището на безработица и инфлацията демонстрират на централната банка, че не е належащо ново повишение на главните лихви.

И въпреки всичко бизнес водачите и вложителите на финансовите пазари демонстрират нараснала неустановеност, счита Бостик.

Според него даже тези данни да останат позитивни, растежът на стопанската система ще се забави, което ще се отрази на пазарните настроения. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР