Федералният резерв на САЩ повиши лихвените проценти с четвърт процентен

...
Федералният резерв на САЩ повиши лихвените проценти с четвърт процентен
Коментари Харесай

Фед отново увеличава лихвите в САЩ

Федералният запас на Съединени американски щати увеличи лихвените проценти с четвърт процентен пункт и алармира, че може да спре по-нататъшните нараствания, оповестява Reuters.

Така централната банка дава време на чиновниците да оценят последствията от неотдавнашните банкови банкрути, да изчакат разрешаването на политическата опълчване по отношение на тавана на дълга на Съединени американски щати и да следят хода на инфлацията.

Единодушното решение увеличи референтния лихвен % на централната банка на Съединени американски щати до диапазона 5-5,25%, което е десетото следващо нарастване на Фед от март 2022 година

Федерален комитет за отворения пазар, който дефинира лихвите, към момента чака, че някои спомагателни политики ще са подобаващи, с цел да се реализира позиция на парична политика, която е задоволително рестриктивна, с цел да върне инфлацията до 2% с течение на времето ", се споделя в изказване на централната банка.

Лихвеният % на Фед през днешния ден е почти същият, какъвто беше в навечерието на дестабилизиращата финансова рецесия преди 16 години

и е на равнището, което болшинството от чиновници на Фед предвидиха през март, че в действителност ще бъде " задоволително ограничаващо ", с цел да върне инфлацията към задачата.

" Икономическият напредък остава непретенциозен, само че последните развития евентуално ще доведат до по-строги кредитни условия за семействата и бизнеса, и ще натежат върху икономическата интензивност, наемането и инфлацията ", оповестяват от Федералния запас.

Рисковете към неотдавнашните банкрути на няколко американски банки и опълчването на лимита на дълга сред републиканците в Конгреса и президента демократ Джо Байдън, прибавиха възприятието на нерешителност от страна на Фед по отношение на опитите за в допълнение стягане на финансовите условия.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР