Федералният резерв на САЩ обяви днес, че повишава водещата си

...
Федералният резерв на САЩ обяви днес, че повишава водещата си
Коментари Харесай

Фед повиши водещата си лихва

Федералният запас на Съединени американски щати разгласи през днешния ден, че покачва водещата си рента с 25 базисни пункта до диапазона 1,75-2%, оповестиха международните организации.  Решението бе необятно предстоящо от пазарите и анализаторите.

Комитетът по парична политика на централната банка е дал своя вот единомислещо за нарастването, което оказва въздействие върху притока на пари в американската стопанска система. В изказването, с което се изяснява вотът, представителите на Фед също по този начин загатват, че темпът на идващите покачвания ще бъде малко по-бърз, прецизира Асошиейтед прес.

Централната банка да Съединени американски щати подвига ставките си за повторно тази година и ръководителите й чакат още едно или две покачвания преди 2019 година. Това допуска, че през 2018 година водещата рента може да доближи сред 2,25 и 2,5 %. За следващата година също се чакат три покачвания, колкото бяха планувани и през март, и едно през 2020 година.

С днешното решение институцията алармира, че ще толерира ускорение на инфлацията над целевото ниво най-малко до 2020 година, добавя Ройтерс.

От края на 2015 година Фед подвигна водещата си рента седем пъти на фона на продължаващото повишаване на стопанската система и постоянния напредък на трудовия пазар.

Инфлацията също е с удобен ритъм, като новите прогнози на банката сочат ускорение над 2 % до 2,1 % тази година - ниво, което ще се резервира през 2020 година.

" Трудовият пазар продължава да се ускорява икономическата интензивност нараства със постоянен ритъм. Разходите на семействата се усилват, а бизнес вложенията с главен капитал се покачват солидно ", показва комитетът по парична политика.

Очаква се безработицата да доближи 3,6 на 100 в края на годината, което още бъде най-ниското ниво от 1969 година, по отношение на плануваните по-рано 3,8 на 100.

За брутния вътрешен артикул (БВП) централната банка предвижда напредък от 2,8 на 100 тази година и закъснение на темпа до 2,4 на 100 през 2019 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР