Федералният резерв на САЩ гласува в сряда да остави лихвените

...
Федералният резерв на САЩ гласува в сряда да остави лихвените
Коментари Харесай

Федералният резерв поддържа основната лихва стабилна

Федералният запас на Съединени американски щати гласоподава в сряда да остави лихвените проценти непроменени за четвърта поредна среща и съобщи, че се движи към съкращения.


Централната банка има двоен мандат да поддържа ниско равнище както на инфлацията, по този начин и на равнището на безработица и беше мощно съсредоточена на последните срещи върху преодоляването на инфлацията, като гледаше дълготрайната си цел от два %. Федералният запас удостовери в изказване, че поддържа референтната си рента по заемите постоянна на 23-годишния си връх, сред 5,25 и 5,50 %. Институцията сподели, че „ рисковете за реализиране на задачите за заетостта и инфлацията се движат към по-добър баланс “.

Но прибавя, че Федералният комитет за отворения пазар (FOMC), определящ лихвите, надали ще стартира да понижава лихвените проценти, „ до момента в който не придобие по-голяма убеденост, че инфлацията се движи стабилно “ към два %. „ Ние имаме вяра, че нашият лихвен % евентуално е на върха си за този цикъл на стягане “, сподели ръководителят на Фед Джеръм Пауъл пред кореспонденти на конференция след решението за лихвите. Той добави, че „ съвсем всички “ във FOMC са за редуциране през 2024 година, само че това деяние незабавно след идната среща през март е малко евентуално. „ Не мисля, че е евентуално комисията да доближи равнище на доверие до срещата през март “, сподели той.

Акциите на Уолстрийт паднаха внезапно в сряда следобяд, до момента в който трейдърите осмисляха новината. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР