Федералният резерв на САЩ допълнително разхлаби ограниченията върху дивидентите и

...
Федералният резерв на САЩ допълнително разхлаби ограниченията върху дивидентите и
Коментари Харесай

Банките в САЩ вътре с 500 млн. Ще се отрази ли загубата у на...

Федералният запас на Съединени американски щати в допълнение разхлаби рестриктивните мерки върху дивидентите и противоположното изкупуване, наложени на най-големите американски банки поради пандемията. Американската централна банка разгласява разбор, който демонстрира, че заемодателите могат да понесат загуби от съвсем 500 милиарда $ и все пак да покрият финансовите условия, цитира investor.bg обява в авторитетния Financial Times.

Двадесет и три банки, в това число JPMorgan Chase и Goldman Sachs, са подложени на „ стрес проби “ от страна на Фед. Тестовете моделират финансовите вреди при разнообразни сюжети. Те включват срив на фондовия пазар в Съединени американски щати, внезапен спад в икономическата продукция и обилни проблеми при бизнес парцелите.

Резултатите проправят пътя за назад изкупуване на акции и дивиденти в размер на милиарди долари, което банковите вложители чакаха с неспокойствие.

„ През миналата година Федералният запас организира три стрес теста с няколко разнообразни хипотетични рецесии и всички потвърдиха, че банковата система е в мощна позиция да поддържа продължаващото възобновяване “, споделя Рандал Куарлес, заместник-председател на банковия контрол на Федералния запас.

Големите банки са подкрепени от държавните тласъци и динамичните доходи от търговия. Капиталовите им равнища също се усилват частично заради рестриктивните мерки върху изплащанията на акционерите.

Фед чака банките да изчакат до понеделник, с цел да проучват резултатите от стрес тестванията, преди да разгласят проекти за изплащания на акционери.

„ Резултатите са съгласно упованията “, разяснява Джерард Касиди, анализатор в RBC Capital Markets. „ Всички огромни банки минаха теста, който им дава опция в понеделник да разгласят своите финансови проекти за деяние “, добавя той.

Фед следва да прегледа проектите и да предпише за всяка банка равнище на нужния капитал от първи ред по отношение на рисково претеглените активи – решителен аршин за финансовата непоклатимост. RBC пресмята, че всички банки ще имат капитал, надхвърлящ регулаторните условия.

Годишните стрес проби демонстрират, че най-големите заемодатели в страната могат да устоят на 474 милиарда $ загуби от заеми и други позиции и отново да излязат с над два пъти нужния капитал.

Средният спад на капитала на банките е 2,4 процентни пункта, в това число американските дъщерни сдружения на задгранични банки със обилни американски интервенции. Най-голям спад регистрират Goldman Sachs и Morgan Stanley - надлежно от 5,9 и 4,7 процентни пункта.

Потребителският дълг съставлява по-малка част от общите загуби спрямо предходните години, защото множеството клиенти на дребно прекараха миналата година в погашение на кредитни карти и други заеми по време на пандемията от Covid-19. Увеличението на предстоящите загуби в комерсиалните и индустриалните заеми обаче компенсира спада на потребителския дълг. Почти 160 милиарда $ от загубите идват от бизнес парцели и корпоративни заеми.

Фед ограничи дивидентите и забрани противоположното изкупуване на акции предходната година в отговор на коронавирусната рецесия. Затова се чака някои банки да върнат на акционерите 100% от облагата си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР