Федералният министър на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер иска

...
Федералният министър на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер иска
Коментари Харесай

Председателят на службата за киберсигурност в Германия ще бъде отстранен заради контакти с Москва

Федералният министър на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер желае да размени ръководителя на Федералната работа за осведомителна сигурност (BSI) Арне Шьонбом, твърди в. " Билд ", като се базира на източници от близкото обграждане на министъра.

" Проучва се по какъв начин може да се реализира бърза промяна на ръководителя. Планираната за четвъртък взаимна конференция на Фезер и Шьонбом се анулира ", споделят източниците от министерството.

Преди това в предаване по телевизия ZDF бяха разкрити връзките на ръководителя на BSI със съдружие, наречено " Cyber-Sicherheitsrat Deutschland e. V. ". Има клюки, че асоциацията има контакти с съветските секрети служби. Шьонбом е президент-основател на сдружението до 2016 година и е забранил на чиновниците на организацията си да вземат участие в събития на това съдружие. Въпреки това, самият той е участвал на юбилейно събитие на асоциацията преди месец и е произнесъл тирада.

Берлинските органи за сигурност изследват кои компании се нуждаят от програмен продукт от съветския снабдител Protelion (бивш Infotecs). Според " Билд " Protelion употребява участието си в Cyber-Sicherheitsrat Deutschland, с цел да популяризира евентуално несигурния програмен продукт.

Това се случва на фона на следствието, което се води по отношение на, поради който превозът в района беше пресечен за няколко часа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР