Федералният министър на правосъдието Марко Бушман (FDP) обяви, че ще

...
Федералният министър на правосъдието Марко Бушман (FDP) обяви, че ще
Коментари Харесай

Германия: Ще арестуваме Путин, ако стъпи на наша територия

Федералният министър на правораздаването Марко Бушман (FDP) разгласи, че ще извърши заповед за арест на съветския президент Владимир Путин и го ще задържи, в случай че стъпи на немска земя.

В петък Международният углавен съд (МНС) издаде заповед за арестувани на президента на Русия, което задължава всички държави-членки на съда, в това число Германия и България, да арестуват търсеното лице при положение на подозрение и да го трансферират в Хага.

Бушман сподели пред:

" Очаквам, че Международният углавен съд бързо ще се свърже с Интерпол и страните по контракта за основаването му и ще изиска осъществяване. След това Германия е длъжна да арестува президента Путин, в случай че влезе на територията на Германия, и да го съобщи на Международния углавен съд ".

За разлика от националните правоприлагащи организации, МНС може да предприеме дейности и против държавни глави, подсети Бушман във връзка изключението за президенти, министър председатели и външни министри, което се прави в нормалното интернационално право.

МНС е съд от последна инстанция за съществени интернационалните закононарушения.

Създаден е според Римския статут, подписан през 1998 година

Русия го е подписала, само че не го е утвърдила.

Абитуриентски мъжки костюми

Юрисдикията му не се признава от голям брой страни, измежду които Съединени американски щати, Китай, Индия, Иран, Израел.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg