Федералният министър на правосъдието Марко Бушман (FDP) обяви, че ще

...
Федералният министър на правосъдието Марко Бушман (FDP) обяви, че ще
Коментари Харесай

Германия ще арестува Путин, ако стъпи на нейна територия

Федералният министър на правораздаването Марко Бушман (FDP) разгласи, че ще извърши заповед за арест на съветския президент Владимир Путин и го ще задържи, в случай че стъпи на немска земя.

В петък (МНС) издаде на президента на Русия, което задължава всички държави-членки на съда, в това число Германия и България, да арестуват търсеното лице при положение на подозрение и да го трансферират в Хага.

Бушман сподели пред: " Очаквам, че Международният углавен съд бързо ще се свърже с Интерпол и страните по контракта за основаването му и ще изиска осъществяване. След това Германия е длъжна да арестува президента Путин, в случай че влезе на територията на Германия, и да го съобщи на Международния углавен съд ".

За разлика от националните правоприлагащи организации, МНС може да предприеме дейности и против държавни глави, подсети Бушман във връзка изключението за президенти, министър председатели и външни министри, което се прави в нормалното интернационално право.

МНС е съд от последна инстанция за съществени интернационалните закононарушения. Създаден е според Римския статут, подписан през 1998 година Русия го е подписала, само че не го е утвърдила. Юрисдикията му не се признава от голям брой страни, измежду които Съединени американски щати, Китай, Индия, Иран, Израел.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР