Федералният конституционен съд на Германия постанови днес, че трябва да

...
Федералният конституционен съд на Германия постанови днес, че трябва да
Коментари Харесай

Конституционният съд на Германия постанови, че законът за детските бракове трябва да бъде променен

Федералният парламентарен съд на Германия постанови през днешния ден, че би трябвало да бъдат импортирани промени в закон, обявяващ за противозаконни браковете сред деца под 16-годишна възраст, подписани отвън страната, съобщи Ройтерс.

Според съда законът би трябвало да включва регулации, позволяващи бракът да бъде разгласен за автентичен, когато въпросното лице е станало пълнолетно, както и правила за заплащане на прехрана.

Законът би трябвало да бъде променен до 30 юни 2024 година, с цел да бъде наведен в сходство с конституцията на страната, съобщи съдът.

Федералният парламентарен съд изрази това мнение по отношение на дело, обвързвано със сирийска двойка, чийто брак е бил разгласен за незабележим в Германия след идването на съпрузите в страната като бежанци. Съпругата в тази двойка - 14-годишна сирийка сключила брак със седем години по-голям от нея мъж в Сирия през 2015 година След идване на фамилията в Германия обаче момичето било отделено от брачна половинка си и настанено в център за бежанки, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР