Федералният апелативен съд на САЩ в окръг Колумбия днес постанови,

...
Федералният апелативен съд на САЩ в окръг Колумбия днес постанови,
Коментари Харесай

Съдебно решение: Тръмп може да бъде съден за опит да анулира резултатите от изборите през 2020 г.

Федералният апелативен съд на Съединени американски щати в окръг Колумбия през днешния ден постанови, че Доналд Тръмп няма имунитет против обвиняванията, че е подготвял скрит план да анулира резултатите от изборите през 2020 година, заяви Ройтерс. Агенцията отбелязва, че с това решение някогашният американски президент се доближава до невиждан углавен развой.

Тричленен състав на апелативния съд отхвърли изказванието на Тръмп, че против него не може да бъде формирано наказателно гонене, защото догатките са свързани с формалните му отговорности на президент.

" За задачите на това наказателно дело някогашният президент Тръмп стана жителят Тръмп с всички защитни механизми на всеки различен обвинен ", написа в единомислещото си решение правосъдният състав. " Но всеки имунитет за началник, който може да е бил в негова отбрана, до момента в който е изпълнявал длъжността на президент, към този момент не го пази против това наказателно гонене ", отбелязва съдът, съобщи Българска телеграфна агенция.

Решението, което Тръмп съвсем несъмнено ще апелира, основава непредвидена спънка за опита му да избегне правосъден развой по обвинявания, че е подкопал устоите на американската народна власт и предаването на властта, макар че затвърждава позицията си като любимец за президентската номинация на Републиканската партия.

Делото ще бъде спряно най-малко до 12 февруари, с цел да се даде време на Тръмп да апелира пред Върховния съд на Съединени американски щати.

Адвокатите на Тръмп настояват, че някогашните президенти имат право на цялостна правна отбрана и против тях не може да бъде формирано наказателно гонене за публични дейности, в случай че първо не бъдат изправени пред импийчмънт от Камарата на представителите и отстранени от служба от Сената на Конгреса на Съединени американски щати.

Камарата на представителите два пъти предприе процедури за импийчмът против Тръмп, само че всякога републиканците в Сената гласоподаваха с задоволително болшинство, с цел да го оправдаят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР