Федералните власти в Германия са упълномощили криминалната полиция в столицата

...
Федералните власти в Германия са упълномощили криминалната полиция в столицата
Коментари Харесай

Германия започна разследване за предполагаем саботаж по железниците

Федералните управляващи в Германия са упълномощили престъпната полиция в столицата Берлин и провинция Северен Рейн-Вестфалия да проверяват хипотетичния бойкот през вчерашния ден по железниците в северната част на страната, поради който превозът в района спря за няколко часа, предадоха ДПА и Ройтерс.

Берлинската Служба за престъпни следствия (СКР) има компетенции да проверява разнообразни закононарушения, включително политически стимулирани. Говорителка на службата сподели през днешния ден, че още не е ясно дали повредите по ж.п. връзките са с политически подтекст, само че се изследват всички вероятни версии. Няма признаци към този момент за интервенция на непозната страна или тероризъм, добави тя. 

СКР проверява изказванията на немския железопътен оператор " Дойче бан ", че е осъществен " бойкот " против информационни кабели на компанията в събота сутринта. Източници от службите за сигурност споделиха, че са били развалени оптични кабели в берлинския квартал Хохеншонхаузен, а също в град Херне в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия. Резервните системи на " Дойче бан " също са отказали в резултат на нанесени повреди на оптични кабели в берлинския ж.п. възел Каровер Кройц и на други места в Западна Германия.

Федералният министър на превоза Фолкер Висинг съобщи, че кабелите са били прерязани " злонамерено и съзнателно ". По думите му " структурното обмисляне на този бойкот " води до заключението, че става дума за акт на тероризъм.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР