Федералните власти разследват дали стрелецът, който , е имал крайнодесни

...
Федералните власти разследват дали стрелецът, който , е имал крайнодесни
Коментари Харесай

Стрелба в мол в Тексас: Властите разследват възможни крайнодесни връзки на стрелеца

Федералните управляващи проверяват дали стрелецът , който, е имал крайнодесни връзки . Нападателят, който беше убит на място от полицейски чиновник , се споделя Маурисио Гарсия , на 33 години. Разследващите преглеждат обществените медии, с цел да проучат неговата идеология, оповестява американският сътрудник на „ BBC “ „ CBS news “.

По време на офанзивата той е носел лепенка на облеклата си с буквите RWDS , което значи „ десен отряд на гибелта “. Това е фраза, известна измежду десните екстремисти и групите за предимство на бялата раса. Едната линия на следствието е дали той е бил стимулиран от тези идеали и дали е имал връзки със съидейници, разяснява източник от правоприлагащите органи пред „ CBS “.

Стрелецът е употребявал пушка вид AR-15 и е носел бойно облекло по време на стрелбата, като у него са открити голям брой патрони. Свидетели описаха подиуми на суматоха и смут , когато стрелецът е излязъл от колата си на паркинг в мол и е почнал да стреля по купувачите.

Стрелбата е била преустановен от служител на реда, който е бил на различен сигнал и се е оказал наоколо. Шестима са починали на място, а другите двама са умряли в болница. Трима са в сериозно положение .

Президентът Джо Байдън разказа офанзивата като „ последния акт на принуждение с оръжие, който опустоши нашата нация “ . Той удостовери, че измежду убитите има деца , като сподели, че „ прекалено много фамилии имат празни столове на масите си за вечеря “. Президентът още веднъж прикани политическите си съперници в Републиканската партия д а поддържат по-строг надзор върху оръжията .

Републиканският губернатор на Тексас Грег Абът означи пред „ Fox News Sunday “, че задачата му е фокусът да бъде ориентиран към нарушителите, притежаващи оръжие и за справяне с възходящата рецесия с психологичното здраве , вместо да обмислят по-широки забрани.

Твърди се, че Гарсия е работил като охранител по време на стрелбата и не е имал съществено престъпно досие.

Служителка в мола в Алън, сподели, че първият, схванал за офанзивата, е бил клиент , който се е доближил до нея и я предизвестил: „ Всички би трябвало да пандизите вратите. “

„ Бях объркана. Следващото нещо, което знаете, е, че чухме изстрели… всичко, което чувате, е като 50, 60 изстрела. Запазихме успокоение, доколкото можахме, опитахме се да запазим клиентите си спокойни… затворихме вратата, всичко беше затворено. Пазаруването беше прекратено и всички се скрихме откъм гърба “, добави тя.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР