Федералните следователи поискаха от финансовите институции да използват думи за

...
Федералните следователи поискаха от финансовите институции да използват думи за
Коментари Харесай

Федералните служби поискаха от банките да търсят в клиентските данни за препратки към „ТРЪМП“ и „МАГА“ след бунта в Капитолия, каза конгресменът Джим Джордан

Федералните следователи желаеха от финансовите институции да употребяват думи за търсене като „ ТРЪМП “ и „ МАГА “, когато претърсвайки потребителски данни след протеста в Капитолия на 6 януари, конгресменът Джим Джордан (R-Ohio) разкри в сряда.

Искането пристигна от Мрежата за битка с финансовите закононарушения (FinCen) на Министерството на финансите, съгласно документи, получени от определената подкомисия на Камарата на представителите по вепонизирането на федералното държавно управление.

Комисията, ръководена от Джордан, изиска свидетелски показания от някогашния шеф на отдела за стратегически интервенции на организацията Ноа Бишоф като част от следствие на това, което републиканецът от Охайо назова „ обезпокоителен “ случай на „ всеобхватно финансово наблюдаване “, видимо извършено „ въз основата на предпазена политическа ” тирада.

„ Комитетът и определеният подкомитет получиха документи, които демонстрират, че след 6 януари 2021 година FinCEN е популяризирал материали до финансови институции, които, наред с други неща,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР