Федералните агенти преглеждат акаунти в социалните мрежи, които според тях

...
Федералните агенти преглеждат акаунти в социалните мрежи, които според тях
Коментари Харесай

В САЩ изясняват дали убиецът от Тексас е имал идеологически мотиви за стрелбата

Федералните сътрудници преглеждат сметки в обществените мрежи, които съгласно тях е употребявал 33-годишният Маурисио Гарсия, и постове, които показват интерес към неонацистки и расистки възгледи, сподели служителят, поискал анонимност, който няма право да разисква обществено детайлности от следствието.

 

Когато е бил погубен от полицията, Гарсия е носел на гърдите си емблема с надпис " RWDS " - акроним на фразата " Десен отряд на гибелта ", известна измежду десните екстремисти и групите, вярващи в превъзходството на бялата раса.

 

Освен прегледа на постовете в обществените медии федералните сътрудници са разпитали членове на фамилията и познати на Гарсия, с цел да изяснят идеологическите му убеждения. Преглеждат се и финансови документи, онлайн изявления и други електронни медии.

 

Въоръжен мъж откри пукотевица и умъртви 8 души пред многолюден търговски център в Тексас

Началникът на полицията на град Алън Брайън Харви е отказал нощес да отговори на въпросите на АП.

 

Тексаският департамент за социална сигурност разпознава Гарсия като хипотетичният причинител на убийството на осем души в търговски център в Тексас. 33-годишният беше смъртоносно прострелян в събота от служител на реда, който инцидентно се намирал наоколо до мястото на нападението.

 

Служител на органите на реда съобщи, че следователите претърсват мотел в Далас покрай междущатска автомагистрала, където Гарсия е бил отседнал. Според него полицията е разкрила на мястото на случая голям брой оръжия, в това число пушка вид АР-15 и револвер. 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР