Федерални прокурори в САЩ обявиха вчера, че искат присъда от

...
Федерални прокурори в САЩ обявиха вчера, че искат присъда от
Коментари Харесай

Федерални прокурори в САЩ искат присъда от 37 до 46 месеца затвор за бивш приближен на Руди Джулиани

Федерални прокурори в Съединени американски щати оповестиха през вчерашния ден, че желаят присъда от 37 до 46 месеца затвор за Игор Фруман, едновремешен доближен на Руди Джулиани, някогашния персонален юрист на експрезидента Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

Във импортираните във федерален съд в Манхатън прокуратурата споделя, че такава присъда би била задоволително наказване за "водещата роля " на Фруман при издействаното на един милион $ дарения от чужбина "със незабавната цел да се употребяват тези пари за повлияване върху изборите в Съединени американски щати ". Съдът е насрочил да разгласи на 21 януари присъдата против обвинения, който се е признал за отговорен.

Преди седмица неговият юрист Тод Бланч изиска клиентът му да не бъде осъждан на затвор с аргумента, че Фруман е от две години под домакински арест и поема отговорност за дейностите си.

През октомври м.г. Лев Парнас, различен някогашен непосредствен на Джулиани, бе приет за отговорен за нарушавания на законодателство за финансиране на предизборни акции. На това дело тогава различен съобвиняем на име Андрей Кукушкин също бе приет за отговорен.

През октомври 2019 година към родения в Беларус Фруман и родения в Украйна Парнас бяха предявени в началото обвинявания, че са обезпечили нелегално 325 хиляди $ дарения за щаба за преизбирането на Тръмп на изборите през 2020 година Преди това Джулиани бил упълномощил на Фруман и Парнас да спомагат за очернянето на кандидат-президента Джо Байдън и неговия наследник Хънтър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР