Федерални прокурори са иззели през последните седмици близо 700 милиона

...
Федерални прокурори са иззели през последните седмици близо 700 милиона
Коментари Харесай

Прокурори в САЩ са иззели близо $700 млн. от сметките на основателя на фалиралата криптоплатформа FTX

Федерални прокурори са иззели през последните седмици близо 700 милиона $ от сметки на създателя на банкрутиралата криптоплатформа FTX Сам Банкман-Фрайд, излиза наяве от документи, показани в съда в петък, съобщи Ройтерс. По-голямата част от тези средства са под формата на акции във компанията за финансови услуги " Робинхуд " (Robinhood).

Банкман-Фрайд е упрекнат, че е откраднал милиарди от консуматори на FTX, с цел да заплати задълженията на личния си крипто хедж фонд. Той твърди, че е почтен, а делото му е планувано за октомври.

Министерството на правораздаването заяви по-рано този месец за конфискуваните акции на " Робинхуд ", само че едвам в петък показа елементи за иззетите средства, които включват и пари в брой, подадени в разнообразни банки, както и активи в криптоплатформата " Байненс " (Binance).

Собствеността върху конфискуваните акции на " Робинхуд " на стойност от към 525 милиона $ е обект на разногласия сред Еф Ти Екс и банкрутиралата криптобанка " БлокФай " (BlockFi).

Министерството на правораздаването на няколко пъти през месеца иззема активи, свързани с FTX, като за финален път това е станало в четвъртък, когато са били иззети 94,5 милиона $ от сметка в " Силвъргейт банк " (Silvergate Bank) на " Еф Ти Екс диджитъл маркетс " (FTX Digital Markets), поделение на криптоплатформата на Бахамите. От други сметки в „ Силвъргейт банк " са били конфискувани още 7 милиона $, свързани с Банкман-Фрайд и Еф Ти Екс.

По-рано през месеца прокурори са конфискували близо 50 милиона $ от сметка на " FTX Figital Markets " в дребната " Муунстоун банк " (Moonstone Bank), основана в щата Вашингтон.

От министерството показват още без обаче да дават детайлности, че три сметки в Binance, свързани с Банкман-Фрайд, са станали обект на " престъпна конфискация ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР