Федерални прокурори са информирали бившия американски президент Доналд Тръмп, че

...
Федерални прокурори са информирали бившия американски президент Доналд Тръмп, че
Коментари Харесай

Федерални прокурори информират Тръмп, че го разследват заради класифицирани документи

Федерални прокурори са уведомили някогашния американски президент Доналд Тръмп, че е обект на следствие поради работата му с класифицирани документи, откакто е напуснал поста, съобщи организация Ройтерс, като се базира на ЕйБиСи Нюз (ABC News).

Прокурорите са изпратили на Тръмп писмо, с което го осведомят, че е разследван, заяви „ Политико “. 

Това не значи безусловно, че Тръмп ще бъде упрекнат, разяснява Ройтерс. Министерството на правораздаването нормално осведоми хората, когато станат обект на следствие, с цел да им даде опция да показват своите доказателства пред съдиите, които би трябвало да вземат решение за основателността на обвиняванията.

Новината за писмото до правния екип на Тръмп пристигна единствено два дни, откакто неговите юристи се срещнаха с представители на министерството на правораздаването, с цел да обсъдят въпроса, напомня Ройтерс.

Федерален съд проверява Тръмп за владеене на класифицирани документи, откакто е напуснал Белия дом през 2021 година Друго наказателно гонене се води за хипотетичните старания на Тръмп и негови съдружници да анулират загубата му на президентските избори през 2020 година от демократа Джо Байдън.

През август 2022 година следователи иззеха към 13 000 документа от имението на Тръмп " Мар-а-Лаго " във Флорида. Сто от тях бяха обозначени като класифицирани, макар че един от юристите на Тръмп съобщи по-рано, че всички класифицирани документи са били върнати на държавното управление. В своя отбрана Тръмп бе декларирал, че той е разсекретил документите по времето, когато е бил президент, само че не е дал доказателства за това.

Доналд Тръмп е първият американски президент, против който се води наказателно дело. През април той пледира почтен по обвинениe във подправяне на бизнес документи, с цел да прикрие заплащане към порнозвезда, с цел да купи мълчанието й преди изборите през 2016 година Той се бори за номинацията на републиканците за президент и за изборите следващата година, напомня Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР